perjantai 8. syyskuuta 2017

Porkkanat pihveiksi

Juurekset ovat syksyn kingi! Esimerkiksi porkkanat maistuvat sellaisenaan aivan ihanille, ja niitä söisi siltään vaikka kuinka monta peräkkäin. Porkkanaa kannattaa ehdottomasti raastaa myös pihveiksi asti, sillä raaste kypsyy nopsakasti ja ottaa kivasti vastaan makuja.

Olen aiemmin tehnyt porkkana-cashewpihvejä, ja ajattelin silloin, ettei parempia porkkanapihvejä olekaan. Nyt tein pihvejä hiukan eri tavalla eli vähemmillä mausteilla, ja taidan nostaa nämä porkkanapiffit palkintopallille noiden toisten kanssa. Salvia ja sipuli maustoivat pihvit, ja rouhituista pinjansiemenistä tuli mukavasti rakennetta.


PORKKANARAASTEPIHVIT

n. 350 g porkkanoita
2 kananmunaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
puolikas pienehköstä sipulista hienonnettuna
2 rkl korppujauhoja
6 salvianlehteä silputtuna
n. 1 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
4 rkl pinjansiemeniä rouhittuna

paistamiseen öljyä tai nestemäistä margariinia

Kuori ja raasta porkkanat. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, jos haluat, ennen kuin rouhit ne. Sekoita huolella kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Suolaa kannattaa laittaa ensin maltillisesti. Paista koepihvi. Kuumenna lättypannun yhdessä kolossa rasvaa ja paista siinä pieni nokare pihvitaikinaa molemmin puolin. Maista ja tarkista maut. Kun olet säätänyt suolaisuuden mieleiseksesi, paista loppu taikina ohuehkoiksi pihveiksi lättypannun koloissa (näin saat kauniin pyöreitä pihvejä). Älä paista ihan täydellä lämmöllä. Muutamassa minuutissa porkkana kypsyy (riippuu tietenkin pihvien paksuudesta) ja voit kääntää pihvit, ja paistaa toisellekin puolelle kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti