maanantai 3. syyskuuta 2018

Kiinanpavut

Viime talven Hong Kongin reissulla syötiin niin ihania ruokia, että ne ovat monesti olleet mielessä senkin jälkeen. Siellä usein oli ruokalistoilla "kasvikset" -osiossa papuja tai parsakaalta, jonka seassa oli jauhelihan näköistä paistettua lihamurua. Että semmoisia kasvisannoksia. Murua tai ei, maku oli kyllä ihan mieletön joka kerralla, joten niitä oli yleensä pakko ottaa osaksi ateriaa. Täällä Suomessa satokauden ollessa parhaimmillaan löytyi kaupasta ihan suomalaisia leikkopapuja, kerrankin! Yleensä tarjolla on ollut kenialaisia versioita. Jos siis tapaat vihanneshyllyllä suomalaisia papuja, tarraa niihin kiinni. Ihania ovat!

Minä valmistin pavut paistinpannulla ihan omasta päästä keksityllä ohjeella (ilman mitään lihamuruja), ja lopputulos oli niin hyvä, että olisin voinut syödä papuja pari annosta ihan sellaisenaan. Meillä ne päätyivät kuitenkin lisukkeeksi kiinatyyppiselle kanakastikkeelle ja riisille.


LEIKKOPAVUT KIINALAISITTAIN

n. 200 g tuoreita leikkopapuja
öljyä
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 ruokalusikallista osterikastiketta
2-3 ruokalusikallista soijakastiketta
seesaminsiemeniä

Huuhtele pavut ja trimmaa niiden päistä pikku nipsaisu pois, jos on ylimääräisiä härpäkkeitä. Kuumenna paistinpannulla hiukan öljyä ja nosta pavut paistumaan. Paista kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan (ei haittaa, vaikka papuihin tulee vähän paistopintaa) ja lisää sitten valkosipulirouhe. Paista vielä hetki, mutta varo ettei valkosipuli kärähdä. Lisää pannulle osteri- ja soijakastiketta ja paista vielä hetken ajan sekoitellen. Nosta pavut tarjoiluastiaan ja valuta mahdollisesti pannulle jäänyt kastike päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti