sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Unelmankevyt suklaamousse

Uhmasin laiskuuttani ja päätin askarrella sunnuntain kunniaksi jälkiruokaa. Ennen kuin ennätin hakemaan inspiraatiota yhdeltäkään nettisivulta tai minkään lehden uumenista, alkoi päässä muhia ajatus suklaamoussesta. Se oli täysin ohittamaton ajatus. Siispä ostoslistalle kermaa ja suklaata (mutta myös rahkaa, jolla ajattelin keventää ja raikastaa vaahtoa), ja askeleet kohti kauppaa.

Nam ja slurps! 4 annosta upposi helposti kahteen pekkaan.


SUKLAAMOUSSE (4 annosta)

1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata (vähintään 47-prosenttista)
hiukan limetinkuoriraastetta
100 g maitorahkaa
1 rkl sokeria

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kuumuutta kestävään astiaan. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita hyvin, jotta kaikki suklaa sekoittuu kermaan. Anna seoksen jäähtyä hetki pöydällä ja nosta se sitten kelmulla peitettynä jääkaappiin. Kun suklaakerma on kunnolla jäähtynyt, vatkaa se vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sekaan sokeria. Älä säikähdä, jos vaahto näyttää juoksettuneelta. Se tasoittuu kyllä, kun lisäät rahkan ja sekoitat hyvin. Tarjoile heti, annoksina tai tarjoiluastiasta. Päälle voit veistellä halutessasi suklaata (perunankuorimaveitsellä onnistuu kätevästi). Luulen, että mousse vähän jähmettyy, jos sen antaa seistä jääkaapissa ennen tarjoilua. Heti tarjoiltu suklaavaahto on unelmanpehmeää ja kevyttä.


Jos haluat tarjota moussen kera kuvassa olevia päärynälohkoja, toimi näin (siinä vaiheessa, kun olet saanut suklaakerman jääkaappiin):
Kuori päärynä, halkaise se ja poista siitä siemenkota. Leikkaa kumpikin puolikas neljään osaan. Purista kattilanpohjalle puolikkaan limetin mehu ja raasta sekaan hippunen limetin kuorta. Lisää mukaan myös ruokalusikallinen kookossokeria. Kuumenna ja sekoita, ja lisää mukaan päärynälohkot. Anna poreilla muutaman minuutin ajan ja nosta pois hellalta. Anna päärynälohkojen jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Nosta jokaisen annoksen päälle kaksi päärynälohkoa ja halutessasi lusikallinen lientä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti