tiistai 26. toukokuuta 2020

Aasialaiset broilerpyörykät

Kaikilla meillä lienee makumuisto kaupan broilerpyöryköistä. Lapsille ne näyttävät maistuvan, mutta meillä aikuisilla tulee usealta taholta kuulemani mukaan inhonväristyksiä jo pelkästä sanasta. Itse tehdyt broilerpyörykät päihittävät einesserkkunsa satanolla, myös epäileväisen maistelijan mielestä. Jos pidät aasialaisista mauista, nämä pallerot ovat nappivalinta. Ohje löytyi Glorian Ruoka ja viini -lehdestä nro 4/2020. Ohjeesta tulee iso satsi eli pellillinen, mikä ei näin etätyöaikana ole lainkaan huono asia edes kahden hengen taloudessa. Onpahan mitä lämmitellä nopeasti lounastauolla.



JAPANILAISET BROILERPYÖRYKÄT

800 g broilerin jauhelihaa
2 kevätsipulia (niiden puutteessa laitoin yhden salottisipulin)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 rkl seesamiöljyä
0,5 tl rouhittua valkopippuria
1 iso kananmuna
1 dl korppujauhoja (tai pankojauhoja)

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 dl soijakastiketta
1 dl miriniä
2 rkl fariinisokeria

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki pyörykkätaikinan ainekset huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ala pyöritellä palleroita. Veteen kostutetuin käsin pyöryköiden muotoilu on helpompaa eivätkä ne tartu kämmeniin. Asettele pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta uuniin kypsymään. Paista noin 12 minuuttia. Minä tein pienehköjä pyöryköitä, joita tuli varmaan yli 30 kpl, ja ne kypsyivät tuossa 12 minuutissa hyvin.

Valmista kastike sekoittamalla hienonnettu valkosipuli muiden ainesten kanssa. Minä keittelin kastiketta kymmenisen minuuttia, jotta se hiukan keittyisi kokoon ja tarttuisi paremmin pyöryköihin. Olisi pitänyt keittää vielä pidempään, jotta olisi ollut tarttuvaisempaa. Ohjeen mukaan kastiketta ei kuumenneta, vain sekoitetaan. Teetpä miten hyvänsä, sekoita kastike uunista otettuihin kuumiin ja kypsiin pyöryköihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti