keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Paluu piimäskonssien voimin

Heipähei ja helou!

Olen ilmeisesti pitänyt blogin kirjoittamisesta sapattivapaata, peräti vuoden verran. Ruokaa meillä on tehty siitä huolimatta – kokkeiltu uusia reseptejä ja jauhettu vanhoja tuttuja. Kuvaaminen ja blogin kirjoittaminen vain ei ole innostanut missään määrin. Nyt kevään mittaan olen ajatellut asiaa usein, myönteisessä hengessä! Vuosipäivän (vuosi edellisestä blogijutusta) kunniaksi laitan nyt esille erään mainion reseptin viikonloppukokkeilusta: pehmeät aamupalaskonssit.

Viikolla meillä syödään puuroa, usein viikonloppuaamuinakin, mutta ainakin toisena viikonlopun aamuna tekee usein mieli jotain spesiaalia. Tai siis jotain muuta kuin puuroa. Joskus teemme englantilaisen aamiaisen, joskus on ollut aamiaisburritoja tai uunissa kupissa paistettua pekonia ja munaa. Milloin mitäkin puurosta poikkeavaa. Useimmiten aamiainen kääntyy melkein lounaaksi, kun viikonloppuisin on mukava herätellä kroppa rauhassa ennen kuin ryhtyy tankkaamaan ruokaa. Menneenä viikonloppuna söimme aamiaisen ”pääruuaksi” avokado-kananmunavoileivät (joissa ihan pakollinen mauste on schriracha-kastike) ja jälkkäriksi nämä skonssit. Tein puolikkaan annoksen tästä kirjaamastani ohjeesta, ja saimme molemmat kaksi sopivan kokoista herkkupalaa syödäksemme.


PIIMÄSKONSSIT (ohje Hesarista )
8 isoa tai 16 pientä skonssia

4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (laitoin sen sijaan hyppysellisen jauhettua vaniljaa)
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
100 g kylmää voita tai margariinia
2 dl piimää

voiteluun kananmunaa

Laita ensin uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä kuivat aiheet ja lisää joukkoon kylmä, kuutioitu voi/margariini. Nypi rasva ja jauhoseos sormin kuivaksi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi (käytin tässä haarukkaa, koska taikinamäärä oli niin pieni, ja se toimi hyvin). Taikinaa ei saa vaivata.

Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä 2-3 cm paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 5 cm leveä). Leikkaa levy kolmionmuotoisiksi paloiksi (8 tai 16). Nosta skonssit leivinpaperin päälle pellille ja voitele kananmunalla. Paista skonsseja uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Me nautimme skonssit mansikkahillon ja ranskankerman kera, mutta ohjeessa neuvottiin syömään ne hillon ja juuston kanssa. Valitse siis itsellesi mieluisa kombo! Lisukkeista viis, nämä skonssit kannattaa ehdottomasti nauttia lämpiminä, jolloin ne ovat ihanan kuohkeita ja pehmeitä.

***

Saattaa olla, että tämä äkillinen kuvaus- ja kirjoitusinnostus jatkuu harvakseltaan pitkin tulevaa kesää. Koronapandemian mukanaan tuomat rajoitukset pitävät ihmisen vielä melko tovin näissä ”vähän” erilaisissa aktiviteeteissa (kotona), että aikaa tälle harrastukselle hyvinkin olisi. Jos olisi viitseliäisyyttä. Katsotaan, miten käy. Blogistin ja koronarajoitusten.

4 kommenttia:

  1. Hei. Kiva että päivitä blogia taas. Tämä blogi oli kauan unohduksissa kun se top100 ruokablogit-listaus ei enää päivittynyt jossain vaiheessa. Tuntuu että olen unohtanut kaikki blogit joita olen seurannut. Mutta siis kiva kun olet takaisin :)

    -Tanja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja, kylläpä mieltä lämmitti tämä kommentti! Ajattelin nimittäin, että lukeekohan tätä enää kukaan, kun on ollut tauolla niin kauan :)

      Poista
  2. Minä myös olen aika ajoin käynyt katselemassa, että milloinkahan se Kokkeilun rouva taas kirjoittelee :)
    Mukavaa lukea näitä sinun postauksia.
    -Lea-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten mukava kuulla, kiitos Lea! Tämähän suorastaan innostaa aktivoitumaan :)

      Poista