keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Maissisalaatin lumoissa

Miten monta vuotta on mennyt hukkaan! Siis tekemättä tätä Suolaa ja hunajaa -blogin maissisalaattia! Nyt viimeinkin juhannukseksi tehtiin, esikypsennetystä maissista tosin, eikä kerta jää viimeiseksi. Ehkäpä vielä törmätään kaupassa kotimaiseen tuoreeseen maissiin, ja päästään kokkeilemaan silläkin. Salaatti oli ihan hillittömän hyvää, jotenkin niin täydellinen makujen yhdistelmä, etten osaa edes kuvailla sitä. Siksipä sinunkin olisi hyvä tätä tehdä, että pääsisit itse asian todentamaan.MAISSISALAATTI GRILLATUSTA MAISSISTA

1 pkt esikypsennettyä maissia (paketissa 2 tähkää)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli (+vähän varsia)
1 punainen chili
100 g fetajuustoa
2 rkl öljyä
noin puolikkaan limetin mehu
ripaus suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna

Grillaa maissintähkiä, kunnes ne saavat väriä pintaan (eli makua grillauksesta). Leikkaat grillatuista, jäähtyneistä tähkistä maissinjyvät pois: pidä tähkä pystyasennossa ja rouhaise jyvät veitsellä runkoa myöten pois. Puolita kirsikkatomaatit (tai leikkaa isoimmat neljään lohkoon), puolita ja siivuta sipuli, silppua chili ja sekoita ainekset kulhossa yhdessä öljyn, limetin mehun ja mausteiden kanssa. Murustele lopuksi feta joukkoon ja sekoita varovasti.


Meillä oli juhannuspäivän aterialla lisukkeena muutakin kuin tuota taivaallista maissisalaattia (mm. hölskypottuja), ja sen vuoksi siitä riitti vähän vielä seuraavan päivän rääppiäisiinkin. Jos perunoita ja parsaa ei olisi ollut, olisi maissisalaattisatsi mennyt kokonaan kahden hengen ruokailussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti