sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Juhannusjäätelö

Löysin naapurimaan ruokakaupan reseptistöstä oikein houkuttelevan jälkkäriohjeen: raparperijäätelön. En ole ennen käyttänyt mascarponejuustoa jäätelömassaan, ja sehän toimi tässä aivan mainiosti! Raparperi tietysti on niin ihana raaka-aine, että sen sopivuutta en epäillyt tai miettinyt lainkaan. Jäätelön tekeminen kotona ei vaadi jäätelökonetta, kun käyttää kondensoitua maitoa massaan. Siitä tulee sopiva rakenne, ja mielestäni tuo mascarponejuusto toi vielä lisää hyvää jäätelömäistä rakennetta ja täyteläisyyttä. Pieni lisäpuuhastelu tuli raparperisoseen keittämisestä, mutta sen jäähtyessä ehti tehdä paljon muuta, joten ei haitannut.

Jos olet etsinyt juhannusjuhlien jälkiruokaa, niin etsimisen voi lopettaa nyt :)



RAPARPERIJÄÄTELÖ (ilman jäätelökonetta)

 

400 g raparperia

2 rkl vettä

3 rkl raakaruokosokeria (laitoin kookossokeria)

hyppysellinen vaniljajauhetta


2,5 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

1 prk kondensoitua maitoa


Valmista ensin raparperisose. Paloittele raparperinvarret ja laita ne kattilaan veden, sokerin ja vaniljan kanssa. Keittele 10-15 minuuttia, kunnes raparperinpalat ovat pehmenneet. Jäähdytä hyvin.

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita nopeasti keskenään mascarpone ja kondensoitu maito, ja lisää ne kermavaahdon joukkoon yhdessä raparperisoseen kanssa. Vähän sosetta kannattaa jättää jäätelön kanssa syötäväksi. Kaada hyvin sekoitettu jäätelöseos astiaan, joka sopii pakasteeseen. Peitä kannella tai foliolla. Anna jäätelön muotoutua pakasteessa vähintään kuusi tuntia. Ota jäätelö lämpiämään noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristeeksi sopivat esimerkiksi tuoreet marjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti