maanantai 21. kesäkuuta 2021

Kuha on rullalla

Löysin kamerasta kuvia aika herkullisen näköisestä kalaruuasta. Se oli niin helppo tehdä, ettei varsinaista ohjetta tarkkoine raaka-ainemäärineen tarvita, mutta ehkäpä kirjaan tänne suurpiirteisesti, mitä tarvitaan. Tulee itsellekin muistutukseksi, että kannattaa tehdä uudelleen.


KUHA-LOHIRULLAT


- kuhafileitä

- kylmäsavustettua lohta ohuina siivuina

- tilliä, suolaa, mustapippuria

- sitruunaa


Halkaise kuhafileet ja poista pääpuolen keskiosasta terävä ruotokohta (jonka huomaat sormin tunnustelemalla). Tiristä fileille vähän sitruunamehua, ripottele päälle suolaa ja hippusen mustapippurirouhetta. Laita päälle siivu kylmäsavulohta ja tuoretta tilliä. Kääräise rullalle niin, että lohi jää sisäpuolelle. Kiinnitä tikulla.


Paista kuharullat pannulla tai uunissa. Minä latasin rullat vuokaan perunoiden ja kukkakaalin päälle. Paloittelin hyvin pestyt perunat ja huiskin päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Annoin perunoiden muhia uunissa 10-15 minuuttia ennen kuin laitoin sekaan kukkakaalipalat (joiden päälle vielä lurautin pikkuisen öljyä). Noin kymmenen minuutin kuluttua nostin päälle kalarullat, joiden päälle tiristin vielä sitruunaa ja ripsautin suolaa. Rullat kypsyivät nopeasti, jopa yllättävän nopeasti. 10-15 minuuttia riittää varmaan kypsymisajaksi, riippuen tietysti siitä, miten paksuja kuhafileet ovat. Perunoiden kypsymisaika riippuu lajikkeesta ja palojen koosta, joten kokeile ja pistele haarukalla välillä.

Herkuttelimme kalan, perunoiden ja kukkakaalin lisäksi myös taivaallisella korvasienikastikkeella. Aivan mielettömät herkut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti