perjantai 28. lokakuuta 2011

Rumat ja maukkaat

Lämpimät voileivät tonnikalalla olivat mitä epävalokuvauksellisimpia, mutta sitäkin maukkaampia. Tuunaus ja somistus eivät käyneet mielessäkään, pääasia että nopeasti saatiin murkinaa. Tonnikala-juustotahnan ansiosta leivät pysyvät mehevinä uunissa.
Kahden leivän päälle ilmaantui jostain kinkkusiivu!
LÄMPIMÄT TONNIKALALEIVÄT (9 kpl)

9 siivua paahtoleipää (meillä ruispaahtoa)
juustoraastetta

1 tlk tonnikalaa öljyssä (älä sorru halpistonnikaloihin, osta Abbaa tms.)
100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)
2 rkl ketsuppia
1 tl oreganoa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria
0-10 tippaa Tabascoa (maun mukaan siis)

Sekoita kulhossa kaikki aineet tahnaksi, haarukalla se käy kätevästi. Jaa seos leipien päälle.  Tomaattisiivut sopivat tähän päälle myös, mutta nyt en minä pystynyt niin monimutkaiseen ruuanlaittoon. Ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta. Paista 225 asteessa, kunnes leipien reunat ja juusto alkavat saada vähän väriä.

2 kommenttia: