maanantai 16. tammikuuta 2012

Kahavia, pullaa ja kotitöiden jako

Minä olen joskus siivouspäivänä pistänyt pystyyn kotityöarpajaiset. Siivoukseen liittyvät hommat on kirjoitettu neljälle lapulle, hyvin tasapuolisesti ryhmitellen tietenkin (ei niin että yhdessä lukee pölyjen pyyhkiminen ja toisessa mattojen tamppaus). Sitten on nostettu kaksi lappua kumpainenkin ja voitto on ollut varma: molemmille jättipotti eli siivoushommia!

Viikonloppuna ei pidetty arpajaisia, vaan hyvin sopuisasti teimme keittiötyönjaon: minä leivon pullaa, jos Armastus keittää kahavit. Tasapuolista? Tiedä häntä... mutta mukavaa oli. Armastus osallistui kyllä pullanleivontaan tarkkailemalla pariin otteeseen taikinan laatua :) ja toivomalla, että tekisin "oikiaa pullaa".

Arvatkaapa, mitkä seuraavista pullamalleista ovat niitä "oikeita pullia"?

Pullataikinan ohje löytyy vehnäjauhopussin kyljestä. Ja varmasti tuhansien ja taas tuhansien suomalaisten kotileipurien päästä.

13 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, keskimmäinen on oikiaa pullaa!

  VastaaPoista
 2. Jos oikeanpuoleinen jää jäljelle, saa se sujauttaa meidän postilaatikkoon!

  Noissa arpajaisissa minäkin saattasin voittaa. Mutta kumpi on pahempi, matot vai pölyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat puoli pistettä :) kun mainitsit "oikeanpuoleisen" lauseessasi.

   Oikeita pullia Armastuksen mielestä ovat se tavallinen pyöriä pulla ja korvapuusti. Vasemmanpuoleisen vaniljapullan tein riehakkuuttani villiksi kortiksi!

   Niin, pölyt vai matot...? Se on mistä tykkää.

   Poista
 3. Tuo keittiötyöjako kuulostaa kovin tutulta..!
  Kiitokset muuten täältä käsin mainiosta blogista ihan tuollaisen supervirallisen blogitunnustuksen myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton, kiitos!!! Olen kovin hämmentynyt...mutta iloinen kauniista sanoistasi ja tuosta supervirallisesta :)

   Poista
 4. Terkkuja Lower Dolphinholmesta! Täällä sitä yritetään päästä sisälle englantilaiseen ruokakulttuuriin, joka näyttää (edelleen) olevan pullollaan erilaisia piirakoita, lähinnä lihatäytteisiä, ja perunaa, kuten uuniperunaa ja chipsejä. Onneksi kaupasta löytyy vihanneksia omaan keittiöön, ja tänä iltana koputti oveen kalakauppias, joka myi tuoretta kalaa autostaan, nam. Oon jo ehtinyt maistaa herkullista apple turnoveria. Mukavasti maistui omena ja voinen taikina. :) Terkkuja Armastuksellesikin!

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dr. Dolphinholme! Uusia makukokemuksia siellä nyt tiedossa. Kunpa täälläkin kävisi kalakauppias ovella! Jahka (jos) palajat kotimaahan, pidämme englantilaisen illan. Piirakkaa ja chipsejä!

   Poista
 5. Aah, tuore pulla on niiiiin hyvää. Teen yleensä puolesta taikinasta pyöreitä pullia raesokeripäällisellä ja toisesta puolesta korvapuusteja joko kaneli-sokeri-voi-täytteellä tai esim. matelimassa(ruotsalainen)-kookoslastu(ei -hiutale!)-täytteellä. Pitäisikin varmaan leipoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä! Minä en ole päässyt ystäväksi tuon mantelimassan kanssa, mutta piparitaikinaa olen kyllä laittanut pullataikinan lomaan. Se sopii erityisesti joulun tarjottavaksi.

   Poista
 6. Voi taivas, mikä kommenttisekasotku tämä nyt on!!! Muutin kommenttilootaa, kun sain palautetta, että joiltan selaimilta ja versioilta sinne pääsy ei onnistu. Kokeillaan nyt näin.

  Me sorry!

  VastaaPoista