lauantai 21. tammikuuta 2012

Uuniomenoiden lumo

Siskokulta oli saanut käsiinsä köntin hirvenlihaa ja kokiksi herra Kasi Kolmosen eli isämme. Onneksemme meidätkin kutsuttiin hirvelle. Jälkiruuaksi nuori kokkipoika oli keksinyt uuniomenat ja ne oli valmistettu yksinkertaisella reseptillä. Lopputulos oli taivaallisen hyvä.

UUNIOMENAT

1 omena per ruokailija
siirappia
kanelia

Kuori omenat ja poraa niistä siemenkodat pois. Laita omenat uunivuokaan ja kaada jokaisen päälle hiukan siirappia. Ripottele päälle kanelia. Työnnä vuoka n. 200-asteiseen uuniin ja anna omenoiden muhia, kunnes ne ovat pehmeitä. Pehmeysaste on makuasia - toiset tykkäävät, että omenoissa on vielä vähän purutuntumaa, toiset tykkäävät ihan pehmeistä yksilöistä. Meidän omenamme olivat täydellisiä: hyvin pehmeitä, mutta ihan kuosissaan eli omenan näköisiä.
Omenat nautittiin vaniljajäätelön kera. Lämmin omena ja kylmä jäde  - ah nam!

Ja se hirvisoosi...
...oli erinomaista!

Kiitos emännälle ja kokille!!!

2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen on kaunista ja uuniomenat ei muuta kaipaakaan kuin jäätelöä - hyvää vaniljajäätelöä.

    VastaaPoista
  2. Juuri niin. Ja sitä hyvää meillä oli - Aino-vaniljajätskiä!

    VastaaPoista