torstai 21. kesäkuuta 2012

Suklaa-juustokakku

Järjettömän hyvää.

Tee tätä.

Ohje on alunperin Valion. Kermaa minulla ei ollut tällä kertaa kuin kaksi desiä, mutta upposipa hyvin vähemmälläkin kermamäärällä. Useimmiten olen käyttänyt kakkuun Fazerin sinistä suklaata, niin nytkin, joten laitan sen ohjeeseen. Taloussuklaa tai muu tumma suklaa kävisi myös ja sellaista käyttämällä saa hiukan tummemman kakun. Sokerin määrää tuunaan myös vähemmäksi yleensä. Jos käytät tummaa suklaata, voi sokeriakin laittaa hiukan enemmän.

Reunan mansikoihin sain idean Rouva Patalinnulta. Hän oli reunustanut hyydykekakkunsa niin söpöisesti, että nyt kun tarjolla oli oikein suomimansikoita, en voinut muuta kuin matkia.

Sanoinko jo, että kakku on taivaallista?

SUKLAA-JUUSTOKAKKU

175 g Domino-minttu -keksejä
50 g voita sulatettuna

3 liivatelehteä
1 rkl kuumaa kahvia
n. 200 g Fazerin sinistä (tarkkaile laatua ja maista yksi rivi)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja sekoita ne voin kanssa. Painele seos kevyesti irtopohjavuokaan, jonka pohjan päällä on leivinpaperi. Minun vuokani oli n. 20 cm läpimitaltaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita suklaa tuorejuustoon. Purista ylimääräinen vesi liivakoista pois ja liuota ne kuumaan kahviin. Kaada seos juusto-suklaatahnaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Lisää seokseen myös sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta muutama ruokalusikallinen kermavaahtoa suklaaseokseen ja sekoita. Sekoita sitten loppukin kermavaahto joukkoon.

Poista mansikoista kannat ja halkaise ne pystysuunnassa kahtia. Asettele puolikkaat vuoan reunalle vierekkäin leikkuupinta vuoan laitaa kohden.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Voit napauttaa vuokaa kevyesti pöytää vasten kerran-pari, jotta täyte leviää tasaisemmin. Peitä vuoka kelmulla tai lautasella ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli.

6 kommenttia:

  1. Aah, tänään sain nauttia juurikin tästä kakusta kera kahvin ja loistavan seuran. Kakku oli taivaallista, mutta kakun rinnalla ei jäänyt toiseksi Ehtoinen Emäntä, pian Aikuisen Naisen iässä oleva ;)

    Terveisiä mökiltä!

    Outi & co

    VastaaPoista
  2. Nätin näköinen kakku. Yleensä en tykkää keksimuru pohjista niiden rasvaisen suutuntuman takia mutta Dominoista tulee varmaa kiva.

    VastaaPoista
  3. Mä aion kans lainata tätä rva Patalinnun koristelua. Ja ilmeisesti tätä kakkuakin pitäis tehdä kun sä näin vaatimattomasti kehut sitä... ;)

    VastaaPoista
  4. No uskon kyllä - näyttää ihan älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Outi, ehtoinen on huomisesta lähtien eltaantunut :) Kiitos käynnistä!

    Luimupupu: Minttudominoista tehty pohja on hyvä, se minttuisuus tuo siihen hyvän säväyksen.

    Nanna, kiitämme rouva Patalintua innoituksesta. Tämä suklaajuustokakku on ansainnut kaikki vaatimattomat kehunsa :)

    Mausteinen manteli: Hyväuskoisuus kannattaa tässä tapauksessa!

    VastaaPoista
  6. Voi mityen kaunis kakku ja vrpisti makukin kohillaan.

    VastaaPoista