sunnuntai 26. elokuuta 2012

Punainen kala

Ihana ystävä Outi on opastanut minua tekemään pestolohta, jossa lohifileen päälle laitetaan vihreää pestoa. On hyvää! Perjantaina tein punaista pestoa itse, ja kun kaikki ei mahtunut purkkiin, niin keksin yhdistää sen loheen. Punaista ja punaista siis! Olin ostanut lohipalan, mutta en ollut vielä ehtinyt kaavailla, miten sen teen, niinpä punainen pesto sattui hyvään aikaan. Jääkaapista löytyi vähän maustamatonta tuorejuustoa, jonka heitin sekaan.

UUNILOHI PUNAISELLA JUUSTOPESTOLLA (kahdelle)

pala lohifilettä
pari ruokalusikallista punaista pestoa (kaupasta ostettukin käy)
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
(suolaa)

Poista lohifileestä ruodot. Ripottele pintaan vähän suolaa, jos filee on paksu. Sekoita juusto ja pesto hyvin ja levitä tahna kalan päälle. Paista n. 200 asteessa, kunnes kala on kypsää (tarkempi lukija huomaa tästä epämääräisestä lauseesta, että minä en muistanut katsoa kelloa ja paistoaikaa).

Lisukkeeksi sopi hyvin peruna-palsternakkapyre (perunaa ja palsternakkaa suhteessa 50:50), joka oli notkistettu parilla ruokalusikallisella ranskankermaa, sekä pinaattihöystö valkosipulilla, sipulilla ja tomaatilla.

Ruoka sopii hyvin hävikistä herkuksi -ateriaksi, koska sain käytettyä pestonjämät, juustonlopun ja ranskankermapurkin loput yhdellä kertaa.

4 kommenttia:

 1. Ihana Ystävä Kotiharmi toi tätä punaista pestoa meillekin! Vielä ei ole testattu, mutta heti kunhan saadan koti kuosiin ja ehdin kokkaamaan, täräytän pestot pastaan tahi loheen! Pestolohi on kyllä mainiota, siitä tykkää lapset ja vanhukset,kokeiltu on :)

  Outi

  VastaaPoista
 2. Ei hätiä mitiä sen testauksen kanssa, sillä kirja sanoo peston säilyvän kolme kuukautta.

  VastaaPoista
 3. Tämä eväkäs olisi varmaan meidän kotiravintolassa hittituote, kanssasyöjä kun on kovin tykästynyt punaiseen pestoon. Huomasin muuten kauppareissulla (asiasta ihan toiseen mennäkseni), että naudan veri olisi tarjouksessa tämän kuun loppuun saakka. Pitäisköhän sitä vihdoin uskaltautua niitä lättysiä kokeilemaan, hui... :)

  VastaaPoista
 4. Canelia, on siis syytä tehdä tätä kotona :) Ja verikauppaan, mars! Verilättyjen teko palkitsee, maku on mahtava.

  VastaaPoista