tiistai 5. helmikuuta 2013
Hävikistä alkupalaherkuksi
Hävikistä herkuksi -kampanja jatkuu arjessa aina vaan, hyvä niin. Jos pakasteesta löytyy yksi ainokainen levy voitaikinaa, jääkaapista maustettua kalkkunamurua, tomaattisoosia ja pätkä vuohenjuustoa, saadaan kahdelle nälkäiselle näpsäkkä alkupala:
Sulata voitakinapala ja leikkaa se kahteen osaan. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota terävä veitsi ja leikkaa noin sentin päähän reunoista viilto (reunojen myötäisesti) niin ettei veitsi lävistä taikinaa pohjaan saakka. Tällä tavalla saat reunan kohoamaan. Levitä keskelle hiukan tomaattikastiketta tai -murskaa ja kasaa päälle kalkkunamurua (tai mitä tahansa valmiiksi paistettua ja maustettua jauhelihaa). Leikkaa vuohenjuustosta parin sentin paksuiset siivut ja nosta ne päälle. Nosta täytetyt levyt leivinpaperin päälle ja laita uuniin. Paista, kunnes reunat saavat vähän väriä, mutta älä päästä juustoa valumaan. Liian ohuet juustosiivut leviävät helposti. Koristelu ja makujen täydennys tapahtuu kätevästi balsamicosiirapilla. Namskisnam!
Tunnisteet:
alkuruoka,
hävikistä herkuksi,
kalkkuna,
pikkusuolainen,
suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti