lauantai 1. maaliskuuta 2014

Vaniljaiset vadelmapannukakut

Viikonlopun päiväkahville tai vaikkapa yllätysvieraille on helppoa ja joutuisaa (ja mukavaa) tekaista pieniä pannukakkuja. Pakastemarjoista niihin saa vaihtelevia maustajia, ja perusaineksina voi hyödyntää jääkaapin hävikkiherkkuosastoa. Meillä oli tällä kertaa jääkaapissa kevytranskankermaa ja kivennäisvettä, jotka oli jo syytä käyttää. Pieneen pannukakkusatsiin ne olivat omiaan - toivat makua ja kuohkeutta. Kuinkahan hyviä näistä olisi tullut, jos taikinaan olisi ollut lisätä vielä valkosuklaamurujakin...?


VANILJAISET VADELMAPANNUKAKUT
(tai marjapannukakut)

noin 12 kpl

200 g kevytranskankermaa
1 dl kivennäisvettä (maitokin käy)
1 kananmuna
3 cm:n pätkä vaniljatankoa (tai 1-2 tl vaniljasokeria)
1 rkl (ruoko)sokeria
ripaus suolaa
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl pakastevadelmia (tai vaikka mustikoita)

paistamiseen rasvaa

Sekoita ranskankerma ja kananmuna sekaisin. Lisää seokseen halkaistusta vaniljatangosta kaapaistu siemenmassa, sokeri, suola sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita nopeasti ja lisää vasta ihan lopuksi kivennäisvesi. Sekoita taikinaksi ja lisää pakastemarjat kevyesti sekoittaen. Kuumenna lättypannu ja paista taikinasta valitsemassasi rasvassa (minä käytin pullomargariinia) pieniä pannukakkuja. Paistolämpötila ei saa olla liian kova, silloin pannarit palavat, mutta eivät kypsy sisältä. Paista pannareita muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta.

10 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita pannareita! Ja valkosuklaa-vadelmapannareita on ihan pakko kokeilla joskus, kuulostaa ihan joltain prinsessaruualta ;) Meillä oli aamupalaksi mustikkapannareita, kuten monesti viikonloppuisin. Tosin jätän nykyään mustikat pois taikinasta ja lisään ne kohmeisina pannareiden päälle. Ja tietty vaahterasiirappia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prinsessapannarit :) ! Mustikoilla ja vaahterasiirapilla ryyditetyt pannukakut kuuluvat joskus meilläkin viikonloppuaamuihin.

      Poista
  2. Onpa sieviä. :) Alkoi heti tehdä mieli pannareita...

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä nämä maistuivat kahvikupposen kera oikein hyviltä.

      Poista
  4. Meilläkin syötiin tänään pannareita! Loistava tapa aloittaa miniloma!

    VastaaPoista
  5. Laitakokki vähän vinkkaili, että kesä lähestyy ja meidän pakastin pursuaa. Tämä saattaisi auttaa asiaa marjaosastolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitakokin vinkki kannattaa ottaa todesta. Kun näiden pannarien makuun pääsee, niin kohta on marjaosasto tyhjillään :)

      Poista