tiistai 30. syyskuuta 2014

Rapeaa tofua ja hunajaista srirachakastiketta

Kokkeillaan-keittiö on ihan villiintynyt käyttämään ja syömään tofua. Meillä on tehty muutaman kerran tofua teriyakikastikkeessa ja kerran kokeiltu täytettyä tofua, ja taas kokeilin uudenlaista tofuateriaa! Tofu on tainnut nyt tulla keittiöömme jäädäkseen, vaikka pitkään sen tulo kestikin.

Tämänkertaisen tofun kastiketta keitellessäni mietin taas, että jopa saa kolmesta aineksesta tehtyä hyvää. Kastikkeen raaka-aineet olivat kaikki minulle mieluisia ja niitä on meillä aina: hunajaa, limettiä ja sriracha-kastiketta. Niiden sekoitussuhde kastikkeessa oli erittäin toimiva, ja hetken jo mietin, tuleeko kastiketta liian vähän. Tähän kahden hengen annokseen (ja tällaisille chilin ystäville) kastiketta oli kuitenkin juuri oikea määrä, kun sitä tiristettiin myös lisukkeena syötävän riisin päälle. Oi nam!

Ai niin, löysin ohjeen oikein kivasta blogista nimeltään "i am a food blog". Taisin merkata sieltä itselleni muistiin joitain muitakin houkuttelevan näköisiä ohjeita.


RAPEA TOFU

270 g kiinteää tofua
0,5 - 1 dl perunajauhoja (alkuperäisohjeessa oli paljon enemmän, mutta minä laitoin vain desilitran ja siinäkin oli liikaa)
öljyä (minä käytin maapähkinäöljyä)

Ota tofu pois paketista ja valuta vesi pois. Paloittele tofu (minä leikkasin sen kahdeksaan osaan) ja laita palat talouspaperin päälle. Painele niitä hyvin kevyesti toisen talouspaperin avulla, jotta pinnalla oleva neste imeytyy pois. Laita perunajauhoja lautaselle ja pyörittele tofupalat niissä. Jos perunajauhoja tarttuu paksulti, kopauta tofupaloja kevyesti, niin ylimääräiset jauhot karisevat pois. Kuumenna pannulla öljyä (sitä ei tarvitse olla kauhean paljon) ja paista tofupaloja joka puolelta, kunnes ne ovat vähän saaneet väriä. Nosta tofupalat pois pannulta ja nosta jonkun ritilän päälle (syömäpuikot toimivat ritilänä hyvin), jotta ne säilyvät rapsakoina tarjoiluun saakka.



HUNAJAINEN SRIRACHAKASTIKE

1,5 rkl srirachaa
1,5 rkl hunajaa
1,5 rkl limetin mehua

Kuumenna ainekset pienessä kattilassa ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen hetken aikaa.

Nosta tofut tarjoiluastiaan ja valuta kastiketta päälle. Koristeeksi voi ripotella vaikkapa silputtua kevätsipulia. Meillä tofut tarjoiltiin nopeasti valkosipulin kanssa wokattujen pinaatin ja papujen kera.

2 kommenttia:

  1. Tofu on kyllä tosi hyvää:) en syö lihaa,mutta tofua on viikottain keittiössä.,Teen tofua aika lailla samaan tapaan kuin tuossa ohjeessa,mutta perunajauhon sijaan käytän aina riisijauhoja,ja laitan ne pussiin;lisään mausteita ja sekoittelen tofupalat pussissa,niin ne jauhot tarttuvat joka pintaan hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä pussivinkistä Jael! Riisijauhoja ei ole meidän keittiössä käytettykään - vielä :) Voisin joskus kokeilla niitä vaikka tähän tofuun.

      Poista