sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kokkikoulussa Makukellarissa

Tiedätkö, että kiinalaiseen ruokaan käytetään yleensä valkopippuria, jopa runsaasti? Minä opin muun muassa tämän asian eilisen illan kokkikurssilla: kiinalaista ruokaa Makukellarissa (Makukellari Facebookissa). Tämä kiva pikkupuoti paitsi myy aasialaisia ruokatarvikkeita (ja ilokseni myös mm. Whittardin teetä ja kaakaota), myös järjestää aasialaisen ruuan kokkauskursseja toiveiden mukaan.

Lauantai-iltana kokoonnuimme ruokabloggariporukalla (Milla, Hannele, Heidi, Rommirusina, Virpi, Pastanjauhajat ja mää) opiskelemaan. Sepä olikin mukava tapa viettää iltaa! Seurasimme, ihastelimme ja ihmettelimme, kun illan emännät / kokit Wendy ja Yang valmistivat kolme kiinalaista ruokalajia, mutta pääsimme myös maistelemaan syömään ruokia. Eikä jäänyt nälkä.


Ruokasessio alkoi kevätrullien täytteen teosta ja päättyi kevätrullien valmistukseen ja syöntiin. Taisimme kaikki polttaa kielemme, sillä hotkimme todella hyvät (varmasti parhaat syömäni) kevätrullat niin kuumina.Niin kauniita ja tasakokoisia... Aion harjoitella kotona!

Päivän keitto lämmitti mieltä ja kehoa. Valkopippurijauheen määrä tässä keitossa yllätti. Ellen olisi tiennyt, että keitossa on käytetty sitä, olisin arvellut tulisuuden tulevan chilistä. Sitäpä ei ollutkaan lainkaan!


Hauska "ants-climb-tree" -ruokalaji (chilitahnaa, jauhelihaa, vermiselliä...) toi kevyen hien nenänvarteen, mutta ei kuitenkaan ollut liian tulista edes vähemmän chiliä sietäville. Sen kanssa tarjoiltu riisi pehmensi makuja sopivasti.Lämpimät kiitokset Yangille ja Wendylle hienosta illasta

ja ihanista makuelämyksistä!


Assistentti-Wendy ja kokki-Yang

Kiitos mukavasta opiskeluseurasta myös bloggarikollegoille! Laitan reseptit teille, kunhan saan ne sähköpostiini.

* * *

P.S: Ihan ite maksettiin tämä koulutus :)

11 kommenttia:

 1. Oli niin kiva ja herkullinen ilta! Pakko kokeilla joskus uudelleen vielä toisellakin teemalla :) Kiitos vielä organisoijallekin! En malta odottaa, että pääsen kokkailemaan näillä opeilla kotona. Ja maanantaina menen heti shoppailemaan Makukellariin, kun en eilen ehtinyt kun piti juosta bussille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vielä koko porukalle hauskasta illasta ja erityiskiitokset organisoijalle ja kokeille! Vieläkin pyörii ne kevätkääryleet mielessä, pakkohan niitä on tässä keväällä tehdä itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo hipelöin tänään pakasteessa taikinapakettia, mutta jätin vielä sinne :)

   Poista
  2. Paketti polttelee minunkin näppejä :)

   Poista
 3. Kevätkääryleet oli ihan mielettömiä!

  Ja korealainen ilta kiinnostaisi kyllä.

  Kiitos kun järkkäsit tähän mahdollisuuden :)

  VastaaPoista