lauantai 28. helmikuuta 2015

Linssi-fenkolilisuke

Ostin eräänä päivänä hyvännäköisiä kyljyksiä, joiden lisukkeeksi mietin yhtä sun toista. Kaappeja kaivelemalla sain idean: linssejä ja fenkolia! Nyt pitää miettiä, miten sen tein...


LINSSI-FENKOLILISUKE

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni fenkoli
tilkka öljyä
n. 2 dl vihreitä linssejä (de Puy)
n. 5 dl vettä
maun mukaan suolaa, ripaus mustapippuria, hiukan hunajaa
muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
tiraus sitruunamehua

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna fenkoli melkein yhtä pieneksi silpuksi kuin sipuli. Kuumenna kattilan pohjalla öljyä ja kuullota sipuleita ja fenkolia siinä muutaman minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää linssit ja vettä (älä laita ihan kaikkea heti kerralla). Kuumenna kiehuvaksi, laita vähän suolaa, ja keitä noin puoli tuntia. Lisää vettä, jos näyttää, että keitos kuivuu liikaa. Kun linssit ovat kypsiä, mutta eivät vielä muhjaantuneet (muhjumössöä ei tässä tavoitella), lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja mausta seos pippurilla, hunajalla ja sitruunamehulla. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisuke sopii tarjoiltavaksi niin lihan kuin kalankin kanssa. Meillä lautasella oli dijon-sinapilla ja sitruunalla höystettyjä porsaankyljyksiä.

2 kommenttia:

  1. Blogisi aiheuttaa kauhean nälän! Onneksi kohta on sentään ruokaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Muodonmuuttaja kommentista! Kiva kuulla, että tekeleet näyttävät sinunkin silmiisi houkuttelevilta :)

      Poista