sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tummien banaanien koti

Kakku on täydellinen loppusijoituspaikka tummille banaaneille, jotka eivät enää meinaa kelvata haukattavaksi muuten. Pähkinät ja suklaa täydentävät makunautintoa. Liioittelenkohan, jos sanon, että tämä kakku on melkein terveellinen? Rasvaa on normaaliin kuivakakkuun verrattuna (banaanin ansiosta kaiketi) paljon tavallista vähemmän, eikä sokerisuuskaan hyökkää päälle, ja terveellisyyden kruunaavat terveysvaikutteiset tumma suklaa ja pähkinät. Täydellistä päiväkahviseuraa!


BANAANIKAKKU (suluissa Stokkan ohjeen mukaiset ainekset)

100 g margariinia (voita)
1 dl luomu täysruokosokeria (vaaleaa muscovadosokeria)
2 kananmunaa
2 isoa kypsää banaania
100 g tummaa suklaata
50 g hasselpähkinöitä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljarouhetta myllystä (1 tl vaniljasokeria)
1 tl kanelia (tai china five spice -maustetta)

Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla. Murskaa suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Vaahdota rasva ja sokeri, ja lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan vaahdottaen. Lisää joukkoon banaanisose. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljarouhe (-sokeri), kaneli sekä pähkinä- ja suklaarouhe keskenään ja lisää seos taikinavaahtoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kokeile kypsyyttä tikulla: jos kakkuun työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, on kakku vielä raaka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti