perjantai 6. helmikuuta 2015

Hyvä, mutta huono


Törmäsin netissä vinkkiin, miten perunaröstit/röstiperunat voi tehdä vohveliraudalla. Kaivoin masiinan esille (myös siinä toivossa, että saisin joskus lähiaikoina tehtyä myös Jonnan appelsiinivohveleita) ja ryhdyin kokeilemaan. Tein laiskan kokin pelkkäperunaisia paistoksia ilman sipulisilppua, mausteena vain suolaa ja mustapippuria. Lorautin perunaraasteen joukkoon hiukan nestemäistä margariinia, jota käytin myös paistamisessa. Kasasin kuumennetun vohveliraudan parilalle kasan perunaraastetta, tasoittelin sen, ja painoin kannen kiinni. Sitten odotin ja odotin ja varovasti kurkistin, huomatakseni röstin tarttuneen jämäkästi kiinni parilan pintaan. Irrottelin sen varovasti lastalla ja painoin vielä kannen kiinni. Noin kymmenen minuutin paistumisen jälkeen ohut röstiperuna oli valmis ja kypsä. Maku oli oikein hyvä.

Mikä sitten oli huonoa? Odottaminen. Kun yksi perunarösti oli valmis, oli toisen ruokailijan vielä odotettava omaansa. Koska on mukavampi syödä yhtä aikaa, ehti ensimmäinen paistos jäähtyä odotellessaan. En nimittäin halunnut luopua sen ihanasta rapsakkuudesta peittelemällä sitä kovin tiiviisti kannen tai folion alle. Totesin siis ensimmäistä satsia paistaessani, että paistan samanaikaisesti pannulla pieniä röstejä välttääkseni koko illan paistourakan. Tämä olikin päivän viisain päätös!


Söimme röstien kera graavilohta, smetana-ruohosipulituorejuustotahnaa (aineksia suhteessa 50:50) sekä rucolaa. Niin hyvä makuja!

Aika kiva alkuruoka, vai mitä?

2 kommenttia:

  1. Voi, mulle käy just noin usein, kokeilen jotain "oikein kätevää juttua", mutta siinä menee ikä ja terveys. Lopulta teen kuten ennenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, herkkä innostumaan! Vaan onpahan tuokin nyt testattu, ja jos jollakulla intoa ja kärsivällisyyttä riittää (tai on sattumoisin vaikka kaksi vohvelirautaa käytössänsä), niin olkoon kätevänä vinkkinä heille tämä.

      Poista