tiistai 17. helmikuuta 2015

Maissipyrettä ja parmesaanikuhaa

Päivän ruuan yhteydessä tuli mieleen kaksi asiaa:

Ensinnäkin se, että jokaisen parisuhteellisen ruokabloggarin olisi hyvä ottaa valokuvia ruuan lisäksi puolison ilmeistä uuden ruuan äärellä. Mitä kasvoilla näkyisi? Hymyä? Onnea? Kulmien kohottelua? Virnistelyä? Salattua pelkoa? Järkytystä? Epäluuloa?

Toiseksi, aikoinaan eräässä kiinalaisessa ravintolassa noutoruoka-asioilla jos tilasi kalaa, sai neljä viidestä kerrasta kanaa. Hyvää sekin, mutta jos olisi nimenomaan mielinyt kalaa, oli pettynyt.

Kaksi edellä mainittua ajatusta eivät liity juuri toisiinsa, mutta päivän ruokaan kylläkin. Jännä ilme oli Armastuksella, kun saapui keittiöön "syömään"-kutsun kuultuaan. Ja kalaa tuli pyytämättä ja tilaamatta.

Ei ole aina työpäivän jälkeen ajatus ihmisellä järin korkealentoinen, kuten huomaatte, mutta hyvää ruokaa pystyy laittamaan.


Idean ruokiin sain Donna Hayn lehdestä (Oct-Nov 2014). Yhdistin kaksi ohjetta yhdeksi valitsemalla toisesta lisukkeen ja toisesta pääraaka-aineen, ja sovelsin niistä omat versioni.


MAISSISOSE / MAISSIPYRE (kahdelle)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g pakastemaissia
1 - 1,5 dl ruokakermaa
1 rkl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria
1 rkl öljyä

Silppua sipuli (ei tarvitse olla kovin hienoa silppua) ja paina valkosipulinkynsien rakenne rikki veitsen lavalla. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä viitisen minuuttia. Älä ruskista. Lisää kattilaan maissi (lisäsin lähes suoraan pakasteesta) ja sekoita. Anna sipuli-maissiseoksen kuullottua vielä muutaman minuutin ajan. Kun maissi on sulanut, lisää kattilaan noin desi ruokakermaa. Kuumenna ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää hiukan suolaa ja soseuta seos sauvasekoittimella. Säädä paksuus mieleiseksesi kerman avulla. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarkista lopuksi suola, ja lisää ripaus mustapippuria. Jätä odottelemaan kannen alle.


PARMESAANIKUORRUTETTUA KUHAA

400 g kuhafileitä
reilu kukkurallinen desilitra raastettua parmesaanijuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
n. 0,25 dl maitoa
suolaa, mustapippuria
n. 3 rkl öljyä

Leikkaa kuhafileet sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja ripottele niille hiukan suolaa. Kaada yhteen kulhoon maito ja sekoita toisessa kulhossa juustoraaste ja vehnäjauho. Tähän voi ripsauttaa myös hiukan suolaa. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Pyöräytä kuhapalaa maidossa ja sitten parmesaani-vehnäjauhoseoksessa, ja nosta paistumaan. Paista paloja muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta (huomioi palojen paksuus ja säädä paistoaika sen mukaan). Älä paista liian kuumalla pannulla, jottei juusto kärähdä ennen kuin kalapala on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti