perjantai 21. kesäkuuta 2013

Lohiherkku

Uudet perunat ovat ihania sellaisenaan (kunhan vatsapoloni ensin niihin tottuu), mutta tässä on erinomainen lisuke niille: lohiherkku. Olen maininnut herkusta eräässä pikkujoulupostauksessa, mutta tämä ansaitsee tulla mainituksi vielä ihan omassa jutussaan.

Mistäpä muualtakaan ohje on peräisin kuin rouva H:lta :) Hänen reseptivarantonsa on ehtymätön ja erinomainen!


LOHIHERKKU

graavilohta
punasipulia (tai salottisipulia, jota minä nyt laitoin)
kuohukermaa
tilliä

Siivuta graavilohi ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Silppua sipulia ja tilliä. Laita näitä kerroksittain tai jotenkin sekaisin kuppiin. Kaada päälle kuohukermaa niin että lohet juuri peittyvät. Anna ässettyä huoneenlämmössä, kunnes kerma jankittuu (miten tuon voisi muuten sanoa?). Välillä voi sekoittaa kevyesti. Kun lohiherkku alkaa olla tanakkaa, sen voi siirtää jääkaappiin.

Lohiherkku sopii paitsi uusien perunoiden kera nautittavaksi, myös esimerkiksi rieskan tai saaristolaisleivän päälle laitettavaksi. Toiset saattavat popsia sitä sellaisenaan...


Voisiko lohiherkkua kutsua salaatiksi? Onhan siinä sentään neljää eri ainesta sekoitettu keskenään. Keskustelua salaatista on käyty aiemminkin :)

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

4 kommenttia:

  1. Minäpä olen syönyt samanmoista graavatusta siiasta, ja on muuten myös aivan kamalan herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No uuh, semmoistapa täytyy kans joskus tehdä! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  2. Ja mistäpä se rouva H tämän resähtin muualta sai kuin silltä yheltä anopin tekeleeltä vuosien, vuosien takaa :)

    Meillä tämä ihanuus kulkee nimellä lohimössö! Siiasta täytyy kyllä kans kokeilla, nam!

    Rouva H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä anopintekeleeltähän taisi jäädä usiampi resepti elämään :)

      Poista