keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Indonesialaista sitruunabroileria salaatissa


Suuri aasialainen keittokirja on runsaudensarvi, josta haluaisi tehdä tuota ja tuota ja tuota... ja sitten vielä tuota... ja tuotakin! Valitettavasti jääkaapin sisältö asetti rajoituksensa ruokalajille, eikä kauppaan tarennut lähteä. Niin syntyi iloinen aasialainen sekamelska: Indonesia, Kiina ja jotain sinnepäin. Sekamelskan päällimmäiseksi pääsivät mainiot indonesialaiset sitruunabroilerisuikaleet, jotka sovelsin salaattiin sopivaksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pieniä kokonaisia broilereita, jotka halkaistaan, marinoidaan ja sitten paistetaan uunissa. Minä käytin pieniä broilerinfileitä, halkaisin ne pituussuunnassa ja paistoin marinoinnin jälkeen pannulla. Marinadi oli niin onnistunut, että mikäpä ettei kokonaistakin broileria voisi tällä ohjeella valmistaa. Pikkuisen muutin marinadin ohjetta, enkä ole enää ollenkaan varma tuosta indonesialaisuudesta :)

INDONESIALAINEN SITRUUNABROILERI

n. 500 g ohuita broilerinfileitä

Marinadi:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 pientä punaista chiliä
1 cm:n pätkä inkivääriä
1/2 dl öljyä
1/2 tl seesamiöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 tl hunajaa

öljyä
suolaa

Leikkaa broilerinfileet pitkittäin kahtia. Soseuta marinadin ainekset ja levitä sose broilerinfileiden päälle. Anna fileiden puolikkaiden marinoitua vähintään tunnin ajan, nostele fileitä välillä, jotta marinadi leviää joka puolelle. Paista fileitä öljyssä, kunnes ne saavat väriä ja kypsyvät. Ripottele pinnalle suolaa.

Salaatinlehtien päällä oli basmatiriisiä, johon oli sekoitettu raastettua raakaa porkkanaa (mistähän tämäkin idea tuli...???). Porkkanariisi oli maustettu riisiviinietikalla, soijalla, parilla tipalla seesamiöljyä ja ripauksella tuoretta inkivääriä. Lautasella on myös kiinalaista kurkkusalaattia.

Erilainen, mutta valtavan maukas kokoonpano!

3 kommenttia:

  1. Valtavan mielellään maistaisin!

    VastaaPoista
  2. Voisin hyvin kuvitella, että joku indonesiankiinalainen olisi tämän tehnyt. Herkun oloista. Ja se kiinalainen kurkkusalaatti oli myös kiva.

    VastaaPoista
  3. Nanna, vähän jäi, laitanko tulemaan?

    Kiitos lausunnosta, Ankerias! Indonesiankiinalainen :)

    VastaaPoista