keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Amerikkalainen kaalisalaatti eli cole slaw

Tässä on helppo ja hyvä kesägrillausten kumppani: cole slaw eli kaalisalaatti amerikkalaisittain. Viikonlopun grillipippaloissa raikas, mehevä ja pehmeänmakuinen salaatti maistui ihanasti grillatun lihan ja makkaran kera.

Minä olen ottanut salaattiin vaikutteita "Yhtä juhlaa" -kirjasta (H. Bergius). Minun versiossani kastiketta on hiukan vähemmän ja raasteita enemmän. Tässä resepti reiluun määrään:

COLE SLAW

1 pieni kaali
4 - 5 porkkanaa
2-3 kevätsipulia varsineen

Kastike:
1 prk kermaviiliä
n. 1 dl majoneesia
2 tl sitruunamehua
2 tl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
n. 1 tl hunajaa (tai ripaus sokeria)
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali hyvin ohuelti. Kuori ja raasta porkkanat. Silppua sipulit ja varret. Sekoita ainekset.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja kaada kaali-porkkana-sipuliseoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

15 kommenttia:

  1. No tätäpä pitää kokeilla! Pidän aivan hillittömästi cole slawista, mutta en ole löytänyt hyvää ohjetta ennen kuin nyt. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ne kaikki kolme kertaa kun olen cole slawta tehnyt, olen käyttänyt tätä reseptiä. Ei muuta kuin koklaamaan, misis R :)

    VastaaPoista
  3. coleslaw on niin hyvää! juuri tein sitä ison satsin viime viikolla ja tänään uudelleen, siitä ei saa tarpeekseen :) itsekin laitoin kevätsipulinvarsia salaattiin ja meillä oli muutenkin hyvin samantapaiset reseptit, itse lorauttelin sekaan vielä chiliä / tabascoa.

    VastaaPoista
  4. Annemi, hyvä vinkki tuo chili tai tabasco. Laitan seuraavaan erään!

    VastaaPoista
  5. Googlettamaalla osuin tähän reseptiin. Tuli tosi hyvää,varmaan auttoi kun en suikaloinut veitsellä, vaan juustohöyläilin.

    -Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui! Juustohöylällä saakin tosi hyvin ohutta suikaletta.

      Poista
  6. Kaalia voi kaulita,se pehmenee ja maku mietonee.Siitä poistuu jotakin kaasua kitkeryyttä.Kevät sipulin voi korvata purjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka tästä vinkistä! Muistan jostain tuollaista kuulleeni, mutta en ole koskaan muistanut kokeilla.

      Poista
  7. kaalia, porkkanaa, siihen valmista sitruunamajoneesia tuuubista, suolaa sekä mustapippuri jauhetta, mikäli tarvitsee niin voi puristaa sitruunan mehua, mutta varovasti ettei muutu kitkeräksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamajoneesia en ole koskaan testannutkaan! Kiitos vinkistä :)

      Poista