Jos asettelu olisi ollut erilainen, olisi vuoassa ollutta ruokaa melkein voinut kutsua moussakaksi. Mutta lähellä ei lasketa, eli nämä olivat täytettyjä munakoisoja.
TÄYTETYT MUNAKOISOT
1 munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
n. 200 g jauhelihaa (jos on osaksi esim. karitsaa, toimii hyvin)
1 sipuli
kolme valkosipulinkynttä
vajaa 1/2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
oreganoa (kuivattu käy tähän hyvin)
tuoretta basilikaa ja minttua
n. 2 dl tomaattimurskaa
hiukan hunajaa
1 dl parmesaania raastettuna
1 kananmuna
1 reilu ruokalusikallinen ranskankermaa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtaise munakoiso ja halkaise se kahtia. Ripottele puolikkaiden leikkuupinnalle suolaa ja anna "itkeä" 15-20 minuuttia. Pyyhkäise irronnut neste pois talouspaperilla. Tee munakoisoihin joitain ristikkäisiä viiltoja leikkuupinnan puolelle ja lirauta päälle hiukan oliiviöljyä. Nosta puolikkaat vuokaan ja paahda uunissa, kunnes ovat pehmenneet, mutta eivät ole vielä ihan möhnää. Parissakymmenessä minuutissa taitaa tulla valmista.
Tee sillä välin jauhelihakastike. Paista jauheliha sekä silputut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle viini ja anna kiehua, kunnes viini on lähes haihtunut. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja anna muhia.
Sekoita juustoraaste, muna ja ranskankerma. Halutessasi voit rouhaista vähän mustapippuria joukkoon.
Ota munakoisot uunista ja litistele sisustaa vähän kasaan. Nostele
jauhelihatäytettä päälle ja kuorruta juusto-munaseoksella. Nosta vuoka
vielä uuniin ja kypsennä niin kauan, että kuorrute on saanut kauniin
värin.
Nyt tuli nälkä (pitäisköhän syödä jotain aamupalaa...)! Nämä näyttää ja kuulostaa tosi herkullisille. Pakko tehdä, pakko! Lisäksi haluan tuollaisen söpön uunivuoan, miksi ihmeessä mulla on vain isoja ja/tai ankeita vuokia??
VastaaPoistaNää oli kyllä hyviä! Tuommoisella pikkuvuoalla on kahden hengen taloudessa paljon käyttöä. Huomasin sen, kun olin vuoan ostanut. Isommat jäivät heti vähemmälle käytölle.
PoistaTämä oli varmasti hyvää. Munakoiso on herkkua!
VastaaPoistaMunakoisoa tulee meillä syötyä eniten näin kesäaikaan. Kestosuosikkini on marinoidut munakoisot, mutta moussaka ja nämä täytetyt munakoisot maistuvat myös ihanalle!
Poista