Viime vuoden sisäkesäpiknikillä huomasimme teemana olevan leivät, vaikkei kukaan mitään ollut asiasta sopinut. Tänä vuonna teemaksi näkyi muodostuvan kansainvälisyys, sillä pääsimme maistelemaan ainakin suomalais- ja italialaishenkistä, meksikovaikutteista, thaityylistä ja puolalaista sapuskaa.
Hannelen tekemät alkupalaleipäset, joiden päällä oli marinoitua munakoisoa, olivat ihania (ja niissä melkein maistoi sen puuttuvan ricottan ja basilikankin!) ja Millan ma haw -alkupalat (possu-pähkinätäyte katkarapukeksin päällä) niin hyviä, että söin sellaisen myös jälkiruuaksi. Hannele oli myös pipertänyt :) Tuloksena oli ihania välivattuja / välivadelmia / vadelmavenepakolaisia - juusto-valkosuklaatäytteisiä vadelmia siis. Alkudrinkeistä vastasi alkuun paikalla ollut "vieraileva tähti" :)
Myös Virpin ja Heidin teoksista löytyi alku- ja jälkiruokaa: Virpin sipulipiiraat ja snickerskakku ja Heidin skonssit ja aprikoosi-suklaakeksit maistuivat! Ja Heidi, tuo levite oli hyvää, toisin kuin väitit :)
Se, mistä en saanut napsaistua kuvaa, oli Pastanjauhajien kirsikkakompotti+juusto -yhdistelmä, mutta minulle oikein mieluisat pretzelit (joita olisi kyllä kiva tehdä itsekin, kun vain reseptin saisi - vink, vink!), sain ikuistettua. Lasipurkkiin oli muuten tehty tosi hyvä kerroksittainen dippi nachoja varten. Kuulin, mitä siinä oli, mutta en älynnyt arkistoida kuulemaani.
Minä vein mukanani riisipalleroita (eli italialaisia "arancini di riso"), joiden sisällä oli tällä kertaa tuoreita herneitä sekä mozzarellaa. Lisukkeena oli tomaattikuutoita, jotka oli maustettu valkosipulilla, balsamicolla, hunajalla sekä oliiviöljyllä.
Oli siis kaikenlaista, ja paljon. Ja kun sitä kaikkea maistoi pienen satsin (yhden leipäsen, yhden palleron, yhden kiekkosen, yhden makkaran...), niin huomasi kohta olevansa pienessä ähkyssä. Kiitokset siis teille kaikille täydestä mahasta ja iloisen ihanasta seurasta!!!
Kyllä te pohjoisen ihmiset olette sissejä, mutta mukava seura ja hyvä ruoka tunnetusti lämmittävät.
VastaaPoistaArancinit ovat todella pitkään olleet kokeilulistalla, joten ohjetta tulemaan kiitos ;-)
Synnynnäiset sissit,osa porukasta pakosta oppinut :) Arancinien ohje pitäisi olla tuon "riisipalleroita"-linkin takana. Risotto kannattaa maustaa huolella. Tällä kertaa minä hömelö nuukailin siinä.
PoistaHaha, ehkä mä itse maistoin siitä levitteestä jonkun ylisuolaisen kohdan ;)
VastaaPoistaKiitoksia seurasta, oli mukava piknik ja maha sai yllin kyllin herkkuja! :)
Juu,oikein valikoit suolamöykyn :) Kiva oli nähdä!
PoistaEi meitä ainakaan yrityksen puutteesta voi syyttää! Mutta ihana piknik oli, taas kerran kiitos <3
VastaaPoistaIhana piknik,ihana ruoka,ihana seura (=sitkeät sissit)!
Poista