sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pesämunia

Aamiasmunansa voi valmistaa vaihdellen eri tavoin. Tässä tulee taas yksi uusi tapa. Vinkki löytyi tällaisesta blogista, josta olen löytänyt monta muutakin mielenkiintoista ohjetta.

Näistä tuli ihan hauskoja, vaikka jäinkin kaipaamaan vähän mehevämpää leipää. Pitäisiköhän kuoppaan laittaa ennen muita aineita vaikkapa tuorejuustoa?PESÄMUNAT eli KANANMUNAA LEIVÄN SISÄLLÄ

sämpylöitä
kananmunia (yhtä monta kuin sämpylöitä)
kinkkusiivuja (yhtä monta kuin sämpylöitä)
suolaa, mustapippuria, persiljaa
juustoraastetta
(sriracha-chilikastiketta)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa sämpylöiden yläosasta ohut siivu pois, siitä tulee kansi. Koverra sämpylän sisälle kolo, johon arvelet kananmunan mahtuvan. Jos pidät srirachakastikkeesta, tipottele tai lorauta makusi mukaan sitä sämpyläkuoppien pohjalle ja reunoillekin. Vuoraa kolo kinkkusiivulla ja riko vuorattuun koloon kananmuna. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja persiljaa (tuoretta tai kuivattua) sekä juustoraastetta. Nosta leipäkansi päälle.

Kääräise sämpylät folioon ja nosta kääröt uuniin. Kypsymisaika riippuu mm. sämpylän koosta eli kuinka paljon sämpyläreunaa on jäänyt. Tarkkaile kypsyyttä. Meillä 15 minuutin jälkeen munat olivat vielä ihan löysiä ja 25 minuutin jälkeen meidän makuumme juuri sopivasti hyytyneet. Kun leivät olivat foliossa vielä viitisen minuuttia eli sen aikaa, että sain teetä kuppeihin, hyytyivät ne lisää. 20 minuuttia olisi siis ollut ehkä riittävä aika. Uuniaika on siis jotain 15-25 minuuttia riippuen leivistä ja ruokailijan mieltymyksistä kypsyyden suhteen.

3 kommenttia: