maanantai 11. toukokuuta 2015

Aromikas pinaatti-parsakaalikeitto

Eipä olisi itselläni tullut mieleen yhdistää pinaattikeittoa, parsakaalikeittoa ja thai-tyyppistä makumaailmaa yhteen kattilaan. Australian kokkirouvalla Donna Haylla (tai jollakin assistentilla) oli tullut mieleen ja hän oli kirjannut ohjeen lehteensä Apr-May 2015 (muutamia lehtiä olen hommannut tabletille, ja sepä jo onkin kätevää - kiitos vinkistä Jonna!).

Muokkasin ohjeen ainesmääriä vastaamaan oman jääkaapin raaka-ainetarjontaa. Parsakaalta nimittäin olikin vähemmän kuin ohjeessa, mutta pinaattia sen sijaan oli laittaa reilummasti.


PINAATTI-PARSAKAALIKEITTO VIHREÄLLÄ CURRYTAHNALLA

100 g vihreää currytahnaa
400 ml kookosmaitoa
5 dl vettä
ripaus suolaa, ripaus mustapippuria
300 g parsakaalta (runkoineen päivineen)
n. 100 g tuoretta pinaattia
tuoreita korianterinlehtiä maun mukaan
puolikkaan limetin mehu (oma lisäykseni keittoon)

Kuumenna currytahnaa kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan, välillä sekoitellen. Kun se alkaa tuoksua, lisää kattilaan kookosmaito ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Maista suolaisuus ja lisää sen verran, kun tuntuu olevan tarpeen. Minun käyttämäni currytahna oli aika suolaista, joten en kauheasti lisännyt suolaa. Paloittele parsakaali ja lisää kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsynyt. Älä keitä liian pitkään, sillä parsakaali alkaa menettää väriään liikaa kypsyessään. Lisää kattilaan huuhdotut pinaatinlehdet ja korianteria sekä limetin mehua. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti