maanantai 25. toukokuuta 2015

Tiikerihai

Ruokaa kuikuileva Armastus totesi tarjolla olevan tiikerihaita, kun näki uunivuoassa köllöttelevän raidallisen lohipalan. Eihän se järin nätti näky ollut, mutta maultaan hyvää. Suolaa minulla oli ripsahtanut sekaan hiukan liikaa. Ole sinä varovaisempi tätä tehdessä, ja huomioi, että parmesaanissakin on suolaa...


TIIKERIHAI eli RAIDALLINEN RUOHOSIPULILOHI

n. 800 g lohifile

1 ruukku ruohosipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria
n. 1/2 dl parmesaaniraastetta
2-3 rkl oliiviöljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot, jos niitä vielä on jäljellä. Leikkaa fileeseen vinottain viiltoja, mutta varo leikkaamasta nahkaa rikki. Nosta file uunivuokaan ja ripottele päälle hiukan suolaa.


Leikkaa ruohosipulin varret lyhyemmiksi ja soseuta ne yhdessä mausteiden, juuston ja oliiviöljyn kanssa tahnaksi. Ujuta tahnaa lohifileeseen tehtyihin viiltoihin. Nosta kala uuniin ja paista noin 20 - 30 minuuttia (riippuen fileen paksuudesta ja haluamastasi kyspyysasteesta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti