sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Uusi ruoka listalle: hapankaali-makkarakeitto

Kannattaa säilyttää vanhoja ruokalehtiä. Ohje, joka vanhassa lehdessä ensilukemalta ei ole sykähdyttänyt mitenkään, voi tuntua jonkin ajan kuluttua vallan mielenkiintoiselta. Minulla oli eräänä iltana iltalukemistona pari ruokalehteä, joista merkkasin nyt useita kiinnostavia ohjeita, ja nopeasti ne myös toteutettiin.

Vuoden takaisesta Maku-lehdestä (nro 2/2014) bongasin hapankaali-makkarakeiton. En edelleenkään voi sanoa pitäväni hapankaalista sellaisenaan, mutta lämpimänä ja viriteltynä se minulle maistuu - kumma juttu. Tässäkin keitossa hapankaali toimi loistavasti. Ruoka oli nopea valmistaa ja maistui erittäin hyvälle. Minä jätin ohjeessa olleet kuminansiemenet laittamatta ja lisäsin niiden sijaan hiukan chilihiutaleita. Makkarana käytin sekä bratwurstia että mausteisempaa makkaraa, jota oli jämät jääkaapissa. Valitse oma makkarasuosikkisi keittoon ja nauti!


HAPANKAALI-MAKKARAKEITTO (4 reilua annosta)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 l vettä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 kasvisliemikuutio (minä laitoin 1 rkl Lantbuljong-jauhetta)
1/2 tl chilihiutaleita (tai 1 tl kuminansiemeniä)
400 g hapankaalta
n. 300 g bratwurstia
1/2 tl suolaa
2 rkl tuoreyrttisilppua (laitoin basilikaa ja oreganoa)

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, sokeri, kasvisliemikuutio ja chilihiutaleet (tai kumina). Anna keiton kiehua keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Viipaloi makkarat. Jos haluat, voit ruskistaa ne ennen keittoliemeen lisäämistä paistinpannulla öljytilkassa. Lisää kattilaan makkaraviipaleet ja hapankaali, ja keitä keittoa vielä noin 10 minuuttia. Tarkista suola, ja lisää sitä vasta tässä vaiheessa, jos tuntuu tarvitsevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti