torstai 7. toukokuuta 2015

Kreikkalainen pastasalaatti

Kreikkalaiseen salaattiin kuuluvat ainekset eli kurkku, paprika, tomaatti, fetajuusto ja oliivit saivat nyt seurakseen makaronia ja herkullisen yrttiöljyn. Sitä myötä syöjät saivat tavallista salaattia ruokaisamman annoksen hyviä makuja. Usein jonkinlaista pastasalaattia on tarjolla juhlien buffetpöydässä, joten jos sellaista suunnittelet, nappaa tästä ohje.

Idean löysin Kotilieden sivulta.


KREIKKALAINEN PASTASALAATTI

n. 2 dl pastaa (esim. penneä, fusillia tai farfallea)
1 shalottisipuli (tai ihan pieni punasipuli)
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
noin puolikas kurkku
parikymmentä (kalamata)oliivia (kivettöminä)
n. 150 g fetajuustoa kuutioina

Yrttiöljy:

kourallinen tuoreita yrttejä (laitoin minttua, salviaa, basilikaa ja oreganoa)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
puolikas valkosipulinkynsi
1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
n. 1/2 tl hunajaa
n. 3 rkl öljyä

Keitä makaronit kypsiksi suolatussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Varo, etteivät ne kypsenny liian lötköiksi. Kaada vesi pois kattilasta.

Valmista makaronien kypsymisen aikana yrttiöljy. Laita yrtit, suolaa, mustapippuria ja murskattu valkosipulinkynsi mortteliin ja hiero tahnaksi. Lisää joukkoon etikkaa, hunajaa ja öljyä, ja hiero lisää, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti keskenään. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan. Yrttiöljyssä saa tuntua pieni suolaisuus, sillä makaronit saavat siitä hyvin makua. Sekoita yrttiöljy vielä vähän lämpimien (muttei kuumien) makaronien joukkoon.

Silppua sipuli, puolita tomaatit ja kuutioi/suikaloi kurkku ja paprika. Kuutioi myös fetajuusto, ellet käytä valmiita kuutioita. Halkaise myös oliivit, jos haluat. Sekoita ainekset jäähtyneen makaronin joukkoon.


2 kommenttia:

  1. Tässä on kyllä pastasalaatti niin minun mieleen, näyttää tosi herkulliselta ja yrttiöljy kruunaa kyllä kokonaisuuden.

    VastaaPoista