sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Porkkana-cashewpihvit - heti suosikiksi!

Olin taas eräänä iltana peiton alla lempiharrastukseni parissa eli selaamassa jotain vanhaa ruokalehteä juuri ennen unen tuloa. Vanhasta Glorian Ruoka&viini -lehdestä (7/2011) löytyi kivan oloinen porkkana-cashewpihvien ohje, jonka sivun merkkasin viime töikseni ennen valojen sammuttamista. Porkkana on suosikkijuureksiani, on ollut aina. Lapsena mummulassa haettiin serkun kanssa porkkanoita porkkanapenkistä pottumaan laidalta - nostettiin ne maasta ja pyyhkäistiin ruohikossa mullat pois ja syötiin. Aivan parasta!

Aivan parasta olivat myös nämä pihvit. Lempeitä ja maukkaita!


PORKKANA-CASHEWPIHVIT (n. 12 kpl)

500 g porkkanoita
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl appelsiinimehua (tai ananasmehua)
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
reilu 1 dl (ohjeessa 2 dl) hiennonnettuja tuoreita yrttejä (laitoin minttua ja lehtipersiljaa)
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2 - 4 rkl vehnäjauhoja (tai enemmänkin)

Mittaa cashewpähkinät ja mehu pieneen kulhoon ja anna liota viisi minuuttia.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita kaikki pihvien ainekset (pähkinät liemineen) monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi koneella. Minulla ei ole konetta, joten surrasin ainekset sauvasekoittimella. Sekä porkkanoihin että pähkinöihin jäi vähän sattumia, mutta se oli vain hyvä. Porkkanoiden mehukkuudesta riippuu, kuinka paksua taikinasta tulee. Jos se tuntuu liian vetelältä, lisää vehnäjauhoja. Minä laitoin varmaan viisi ruokalusikallista, sillä porkkanat olivat tosi mehukkaita.

Paista taikinasta pihvejä lättypannun koloissa, valitsemaasi rasvatuotetta käyttäen. Ohjeessa oli paistettu voin ja öljyn seoksella, minä paistoin nestemäisellä margariinilla. 2 - 3 rkl taikinaa on sopiva määrä yhteen pihviin. Paista pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Söimme pihvit kookosmaidolla ja sitruunalla maustetun risoton sekä salaatin kanssa. Hyvää, hyvää, hyvää!!!

8 kommenttia:

  1. Näitä täytyy kokeilla. Mukava ohje, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piku kommentista. Kannattaa tehdä näitä, ovat erittäin hyviä.

      Poista
  2. Juuri maasta nostetut porkkanat ovat kyllä parhautta! :) Pitäisikin pyöräyttää joku päivä satsi näitä porkkanapihvejä - pähkinät ja appelsiini tuovat varmasti mainiota särmää porkkanan rinnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinöistä tuli hyvä maku ja kiva suutuntuma pihveihn, etenkin kun jätin sekaan vähän rouheampiakin paloja. Suosittelen, Claudia!

      Poista
  3. Aika mahtava sattuma - juuri viime viikolla pinnasin saman reseptin talteen, koska rakastan porkkanoita ja pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on samoja suosikkeja :) Minä teen näitä pian uudestaan, olivat niin hyviä.

      Poista
  4. cashewpähkinät + porkkanat + korianteri + juustokumina = pakko olla hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin päättelin - ja totesin, että oli. Erittäin hyvää!

      Poista