lauantai 16. tammikuuta 2016

Suut hymyyn heti aamusta

Meillä on hyvin erilaisia aamupala-aamuja. Arkisin useimmiten popsitaan puuro melko sukkelassa tahdissa. Minusta se on parasta mustikkasopan ja raejuuston kanssa, ja pitää silloin nälkääkin loitolla vähän pidempään kuin pelkkä puuro. Viikonloppuisin on aikaa tehdä vähän erilaisempiakin aamiaisia, vaikka kyllä meillä puuroa usein myös viikonloppua keitetään. Tänään kaikki lähti avokadosta, joka niin houkuttelevasti keikkui hedelmäkorin reunalla. Päätin tehdä leivät ja käyttää niihin ainakin kolmea toisiinsa erinomaisesti sopivaa asiaa: avokadoa, sriracha-chilikastiketta ja kananmunaa. Jääkaapissa oli myö serranokinkkua, jota nopsakasti paistoin pannulla leipien päälle laitettavaksi.


MUNA-AVOKADOLEIVÄT

- vaaleaa leipää (sen voi halutessaan paahtaa)
- voita / margariinia / tuorejuustoa (laitoin viimeksi mainittua)
- avokadoa (laita sen verran kuin haluat)
- paistettua kananmunaa (yksi muna per leipä ...tai miten tykkäät)
- sriracha-chilikastiketta
- nopeasti rapeaksi paistettua kinkkua

Paista kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Kun pyöräytät paistinpannun pois levyltä, katso mihin kohtaan tarraat kiinni. Voi olla polttavakin kohta. Vältä sitä. Jos poltat, viruttele sormea kylmän veden alla pidempään kuin kolme minuuttia. Voitele leivät. (Viruttele sitten sitä palanutta sormea uudelleen.) Halkaise avokado ja poista siemen. Kuopaise lusikalla avokadon hedelmäliha pois kuoresta ja siivuta se veitsellä. Nosta avokadosiivuja leiville ja tirskauta päälle srirachaa haluamasi määrä. Nosta päälle kananmuna ja vähän kinkkua.

Nauti tosi hyvästä leivästä (saat siitä hyvän mielen ja suun hymyyn) ja laita sormeen tulleen palovammarakkulan päälle laastari jossain vaiheessa. Se on vain "pikku rikku komiassa", kuten mummu olis sanonut.

6 kommenttia:

 1. Ja tuon leivän eteen kärsii pienet vammatkin! Vain korianteri puuttuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleposti kärsii! Korianteria voi lisätä niin paljon kuin sielu sietää :)

   Poista
 2. Tuo viruttaa sana on Oulun murteen pöljin sana. Viruttaa tarkoittaa oikeasti jotain ihan muuta! Ensimmäistä kertaa kuulin sanan oululaisen merkityksen, kun kummintytön äiti pyysi viruttamaan tytön. Ookoo...kummasta päästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen oo kuullutkaan muita merkityksiä! Ihania nämä murresanat :)

   Poista
 3. Munan, avokadon ja srirachan yhdistelmässä on jotain maagisen koukuttavaa! Eikä kinkku varmasti pahenna kokonaisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ne ihmeellisen hyvin toisiinsa sopiva kolmikko. Kinkku kuokkavieraana paransi noita bileitä :)

   Poista