keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Punakaali-mangosalaatti

Ihan joulun alla en löytänyt kaupasta punakaalta. Sen olivat joutuisammat ostajat jo vieneet. Onneksi elämää - ja punakaalta - on vielä joulun jälkeenkin, ja pääsin tekemään punakaali-mangosalaattia, jota haaveilin jo joulupöytään.

Jääkaapin peräseinää vasten nojaillut tahinipurkki oli... no, en viitsi sanoa, miltä vuodelta, joten en tohtinut sitä käyttää salaatinkastikkeeseen. Sen sijaan möyhensin morttelissa seesaminsiemeniä appelsiinimehun kanssa ja tein kastikkeen sille pohjalle. Toimi hyvin.


PUNAKAALI-MANGOSALAATTI

n. 250 g punakaalta
1 tuore mango
1 kevätsipuli
1 porkkana

Kastike:
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl appelsiinimehua (vasta puristettua)
1 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Suikaloi tai raasta punakaali. Kuutioi mango. (Mangon sisällä on iso siemen, joten älä yritä halkaista mangoa keskeltä kahtia. Leikkaa sen sijaan joka sivulta reilu siivu. Huomaat kyllä, missä kova keskusta tulee vastaan. Poista kuoret ja kuutioi mango.) Pilko kevätsipuli ja kuori ja raasta porkkana.

Valmista kastike. Laita seesaminsiemenet mortteliin ja hiero niitä, kunnes antautuvat ja möyhentyvät vähän. Lisää hiukan appelsiinimehua ja hiero lisää. Ei tarvitse tulla tasaista tahnaa. Lisää loput kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kulhossa salaattiainekset mangoa lukuunottamatta ja kaada kastike joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää sen jälkeen mangokuutiot. Sekoita lopuksi varovasti ja laita salaatti tarjolle.


2 kommenttia:

  1. Tosi raikkaan näköistä :) Juuri viime kauppareissulla ihalin kypsiä mangoja ja mietin, että mitähän hyvää niistä voisi tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas on hyvä sana tälle salaatille, Maikki! On mukava, että kaupoista saa nykyään mangoa, ihan kypsiäkin, niin pääsee herkuttelemaan. Salaatti on yksi hyvä vaihtoehto mangolle, ja sellaisenaan se on ihanaa maustamattoman jugurtin parina.

      Poista