Sovelsin ohjetta hiukan muuttamalla määriä ja korvaamalla sokeriherneet pitkillä pavuilla. Porkkana oli oma lisäykseni salaattiin ja sopi sekaan oikein hyvin.
RIISINUUDELISALAATTI KATKARAPUJEN KERA (pari annosta)
n. 50 g ohuita riisinuudeleita
puolikas isosta punaisesta paprikasta
puolikas isosta keltaisesta paprikasta
1 pieni porkkana
1 kevätsipulinvarsi
n. 150 g katkarapuja
tuoretta lehtipersiljaa (tai jos olet perso korianterille, niin sitä)
1 rkl seesaminsiemeniä (paahda, jos viitsit)
Kastike:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni (tai maun mukaan) punainen chili
3-4 rkl (tai maun mukaan) limettimehua
2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
2,5 rkl fariinisokeria (ohjeessa oli palmusokeria)
2 rkl seesamiöljyä
Laita riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä. Peitä kulho kannella ja anna nuudeleiden kypsyä. Katso riisinuudelipaketista kypsymisaika. Liian pitkään lilluessaan nuudelit muhjaantuvat inhottavan limaisiksi. Kun nuudelit ovat valmiita, kaada niistä vesi pois ja sekoita joukkoon tilkka seesamiöljyä. Älä lotraa, öljy on vahvan makuista.
Sulata katkaravut.
Kiehauta pavut nopeasti ja leikkaa niitä hiukan lyhyemmiksi. Suikaloi paprikanpuolikkaat ja kevätsipuli. Kuori porkkana ja raasta se karkealla terällä. Hienonna noin kourallinen lehtipersiljaa rouheasti.
Sekoita salaattiainekset keskenään. Valmista kastike ja kaada salaattikulhoon. Sekoita varovasti ja anna maustua hetken ajan ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Oi mahotonta. Nyt on salaatti minun makuun!
VastaaPoistaOi mahottoman hyvää oli. Yksi vika. Tein liian vähän :)
Poista