lauantai 18. elokuuta 2012

Potkupalloilijan parmesaanikana


Jalkapallopeleissä on parhaassa tapauksessa muutakin kuin tunnelmaa, maaleja, pillin vihellystä ja torjuntoja. Hyvänä bonuksena AC Oulun lehdestä löytyi kesällä pelaaja Joonas Sohlon ruokaohje "Newmanin parmesaanikanat", joka on odottanut toteuttamista. Olisi kannattanut tehdä aiemmin, oli niin hyvää! Hitusen muokkailin, en paljon. Tässä jalkapalloilijan parmesaanikana Kotiharmin tapaan:

PARMESAANIBROILERI

n. 500 g broilerin ohuita rintafileitä

n. 1dl vehnäjauhoja
vähän suolaa
mustapippuria
n. 1 tl kuivattua basilikaa
vajaa 1 tl kuivattua salviaa
n. 1 tl kuivattua persiljaa
(...tai noin 3 tl haluamiasi yrttejä)

1 kananmuna

n. 2 dl parmesaanijuustoraastetta (tai emminätiiä sitä määrää niin tarkasti, raastoin reilusti, osa meni broiskuihin, osa jäi vuoan kuorrutteeksi)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria
1 tl sokeria

1 mozzarellapallo
parmesaaniraastetta


Sekoita mausteet jauhoihin. Riko kananmuna vadille ja vatkaa sen rakenne haarukalla rikki. Raasta parmesaani.

Pyöräytä rintafileet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi parmesaaniraasteessa. Paista fileitä öljyssä/voissa/nestemäisessä margariinissa n. 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta ja nosta ne uunivuokaan.

Sekoita suola, mustapippuri ja sokeri tomaattimurskaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja ripottele ne paistettujen broilerinfileiden päälle. Kaada päälle maustettu tomaattimurska. Revi mozzarellajuusto silpuksi ja ripottele tomaattimurskan päälle, ripottele päälle myös parmesaaniraastetta. Työnnä vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes juusto on ruskettunut.

4 kommenttia:

  1. Tää on varmasti herkkua! En ole kovinkaan usein leivittänyt kanaa (tai mitään muutakaan), mutta viimeksi kun kokeilin, niin tuli kivan mehevää. Ja parmesaani, mozzarella ja tomaatti yhdessä niin ei voi tulla pahaakaan ;)

    VastaaPoista
  2. Herkkua on, Heidi! Eihän näistä aineksista voi tulla pahaa, ei niin millään. Harvoin meilläkin leivitetään, joten ihan mukavaa vaihtelua tämmöinen ruuanlaitto.

    VastaaPoista
  3. tekisin kyllä ensin tomaattimurskasta ja muisa aineista kastikkeen ja sitten lisäisin sen vuokaan, on ehkä parempi kun on keitetty kasaan aineksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kannattaisi varmaan kokeilla, Tuija! Usein pidempään muhittaminen vain parantaa makuja.

      Poista