Voi veljet, miten helppoa suuren herkun tekeminen voi olla!
Meitä on ilahdutettu parilla pakastetulla purkillisella ternimaitoa, jotka ovat hetken olleet pakasteessa odottamassa toteutustaan. Toisesta aion tehdä tietenkin pannukakkua, joka on ternimaidosta tehtynä erityisen hyvää. Toisesta purkillisesta halusin tehdä jotain, jota en ole ennen itse valmistanut: ternimaitojuustoa. Otin maidon sulamaan jo torstaina, ja vielä eilen seassa oli jääkokkareita, mutta vihdoin tänään päästiin tositoimiin. Katselin netistä ohjeistusta, ja kaikkialla oli toimittu jotakuinkin samalla reseptillä: ternimaitoa ja ripaus suolaa + 175 astetta uunin lämpöä. Näin minäkin lähdin kokkeilemaan.
TERNIMAITOJUUSTO
n. 5 dl ternimaitoa
vajaa 1/2 tl suolaa
Sekoita suola maidon joukkoon. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka kevyesti ja kaada maito vuokaan. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin tunniksi, eli kunnes seoksesta on tullut juustoa ja pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoile ternimaitojuusto (vielä hiukan lämpimänä tai haaleana) hyvän hillon tai marjojen kera. Me söimme juustoa siemenettömän lakkahillon kera, herkkua!
Minusta uunijuusto on parasta kanelin ja sokerin kanssa. No miten tahansa, suurta herkkua on :)
VastaaPoistaTerveisiä Ämpäripäiltä :)
Ai niin, kaneli ja sokeri! Uusinta-annokset niiden kanssa :)
PoistaTerveiset myös Ämpäripäille!
Ihan luksusta. Enpä ole nähnyt ternimaidosta vilaustakaan sitten lapsuuden. Mummolassa paistettiin siitä leivinuunissa pannarit. Voiko parempaa ollakaan?
VastaaPoistaLuksusta kyllä, aivan suussa sulavan ihanaa! Sekä juusto että pannari.
PoistaUunijuustoa.. oikeaa vanhanajan herkkua! En ole tuota koskaaan tehnyt itse, mutta onneksi syönyt useasti!
VastaaPoistaJos vain saat käsiisi ternimaitoa, niin tee ihmeessä uunijuustoa. Helpompaa ei voi olla... eikä herkumpaa :)
Poistatampereen kaupahallista saa herkua
VastaaPoistaJuu, kauppahallit taitavat olla paikkoja, joista ternimaitoa (tai ternimaitojuustoa) saattaa parhaiten löytyä.
Poista