sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Gratinoitu pinaattikuha

"Pronto! Pronto!" -kirjassa oli houkuttelevan näköinen kalaohje, jossa oli pinaattipedille laitettu kampelafileitä ja koko komeus oli gratinoitu uunissa. Tuoreen kampelan saaminen näillä leveysasteilla on kinkkistä, joten valitsin kaupasta kampelan sijasta toista vaaleaa kalaa - kuhaa. Vähän ohjetta muunnellen syntyi gratinoitu pinaattikuha.


GRATINOITU PINAATTIKUHA

n. 500 g kuhafileitä
suolaa, pippuria

n. 100 g  tuoretta pinaattia1 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
1 iso valkosipulinkynsi
mustapippuria, suolaa

2 rkl voita
puolikas sipuli pieneksi silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
2 keltuaista
2 rkl raastettua parmesaanijuustoa

Poista kuhafileiden pääpuolessa keskellä filettä oleva ruotokohta. Ripottele fileille hiukan suolaa ja mustapippuria.

Huuhtaise pinaatinlehdet ja poista niistä tanakimmat lehtiruodit. Laita kattilaan sitruunamehu, voinokare, pinaatit ja muhennettu valkosipulinkynsi. Kypsennä pinaatteja viitisen minuuttia välillä hämmentäen. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.

Kastiketta varten sulata voita kattilassa ja lisää sinne sipulit kuullottumaan. Vähän ajan päästä lisää vehnäjauhot. Sekoittele hetki, mutta älä ruskista. Lisää kattilaan maito koko ajan seosta vispilällä sekoittaen. Kuumenna, kunnes seos sakenee ja lisää kerma. Kiehauta ja lisää keltuaiset koko ajan reippaasti sekoittaen. Älä enää keitä kastiketta, mutta kuumenna sitä vielä vähän aikaa sekoitellen. Lisää juustoraaste, pippuri ja hiukan suolaa.

Laita uunivuoan pohjalle vähän öljyä ja kalafileet. Nostele kalojen päälle pinaattia ja kaada lopuksi päälle kastike. Laita paistos 200-asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Halutessasi voit ottaa lisäväriä paistoksen pintaan lopuksi esim. grillivastuksia käyttäen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti