torstai 14. maaliskuuta 2013

Tuunattu tiikeri

Joskus tekee mieli leipoa ihan silkasta leipomisen ilosta! Tällä kertaa teki mieli jotain suklaista, muttei kuitenkaan mitään tuhtia suklaakakkua. Kehitin oman reseptini erään käsinkirjoitetun (alkuperä tuntematon) kakku-/piirakkataikinan pohjalta, ja lopputulos muistutti tiikerikakkua. Maku oli sopivan suklainen ja siellä täällä olleet vadelmat toivat piristystä makeuteen.


KAHDEN TAIKINAN SUKLAAKAKKU VADELMALISÄLLÄ

Perustaikina:
100 g margariinia
1,5 dl maitoa3 munaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

+ toiseen taikinaosaan: 100 g tummaa suklaata sulatettuna (sulata mikrossa tai vesihauteessa)

ja

+ toiseen taikinaosaan: 100 g suklaata rouhittuna, 1 rkl vehnäjauhoja

vadelmia

Sulata margariini ja lisää sen joukkoon maito. Sekoita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri, ja lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kevyesti ja lisää margariini-maitoseos joukkoon nopeasti sekoittaen.

Ota sitten taikinasta noin puolet toiseen taikinakulhoon. Lisää taikinaan sulatettu suklaa ja sekoita hyvin.

Lisää toisen kulhon taikinaan 1 rkl vehnäjauhoja sekä suklaarouhe, ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (minun vuokani oli neliönmallinen 24x24cm). Kaada päälle tummaa suklaataikinaa summittaisesti sinne tänne. Ota veitsi ja pyöräytä taikinoita vähän sekaisin laidalta toiselle. Jos haluat, voit ripotella päälle vadelmia.

Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Minulla paistamiseen meni n. 45 minuuttia.
Oranssi ilta-aurinko toi jänittävää punaa kuvaan :)

2 kommenttia:

  1. Syötiin Ravintola Juuressa jokin aika sitten tiikerikakkua suklaajäätelön kera ja tykättiin suuresti. Kokeilin sitten tehdä sitä kakkua itsekin, mutta siitä tuli jotenkin vaisu. Tämä sun näyttää paljon paremmalta! Vatut sopii tuohon takuulla tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, jäätelöä jos vielä olisi ollut tämän kanssa, niin ah ja voih, olisin vaipunut johonkin nirvanaan! Vatut oli hyvä lisä, olis kannattanut laittaa vähän enemmänkin, mutten tohtinut, kun ajattelin niiden vetistävän kaakun.

      Poista