Paistetut perunat ovat hävikkiherkkua perinteisimmillään. Joskus meillä keitetään tarkoituksella "liikaa" perunoita, jotta saadaan paistettuja perunoita seuraavana päivänä. Kun söimme paistinperunoita kalan kera, joten tuunasin ne tillillä ja sitruunamehulla. Sitruunamehu nimittäin sopii yllättäen erinomaisesti perunoiden maustamiseen, kuten esimerkiksi lyttypottujen kohdalla on meillä kerta toisensa jälkeen todettu.
PAISTETUT SITRUUNA-TILLIPERUNAT
keitettyjä perunoita
voita + öljyä
tilliä
mustapippuria, suolaa
sitruunamehua
(Kuori, jos käytät kuori päällä keitettyjä perunoita) ja kuutioi perunat. Kuumenna pannulla nokare voita ja loraus öljyä. Kippaa perunakuutiot pannulle paistumaan. Anna rauhassa paistua tovi, ennen kuin alat sekoittelemaan, jotta saat perunoihin kauniin värin. Sekoita välillä ja anna taas paistua. Kun perunat alkavat olla melkein valmiit, lisää joukkoon suolaa ja pippuria sekä tilliä. Lisää lopuksi sitruunamehua maun mukaan ja pyöräytä vielä pannulla minuutin verran.
Oi ihanat lyttypotut. Niissä itsekin törmäsin ensimmäisen kerran sitruunan käyttämiseen perunoiden mausteena. Ja jos se toimii paistetuissakin perunoissa, sitähän on testattava.
VastaaPoistaNiin vaan toimi! Kannattaa kokeilla!
PoistaPaistinperunat ovat yleensä se, jotka ensimmäisenä loppuvat, olipa aterian pääosassa mitä hyvänsä, tai siis pitäisi olla. Perunat häviävät nopsimmin ainakin meillä :) Jemmaan aina pikkuisen ankanrasvaa paistinperunoita varten, sillä saa sen parhaan silauksen!
VastaaPoistaMeidän taloudessa ei ole ankanrasvaa näkynyt, mutta jos joskus näkyy, niin yritän muistaa tämän perunakikan.
Poista