torstai 27. kesäkuuta 2013

Trifle Kotiharmin tapaan

Englantilainen jälkiruoka trifle pitänee sisällään jonkinlaista kostutettua kakkupohjaa, vaniljakastiketta, marjoja tai hedelmiä ja kermavaahtoa. Epämääräisyys määritelmässäni johtuu siitä, etten ole koskaan päässyt "aitoa" trifleä näkemään enkä maistamaan. Tästä johtuen toteutin triflestä oman näkemykseni, josta sukeutuikin hirmuisen maukas jälkiruoka.

Trifleen voi kai käyttää mitä vain kakkutyyppistä leivonnaista, vaikkapa kääretorttu- tai täytekakkupohjaa. Minä löysin jääkaapin perältä kolme pientä kuorruttamatonta raparperikuppikakkua, jotka nyt käytin tähän. Kostutukseen käytin raparperiliköörin ja veriappelsiinivissyn seosta. Keitin jälkiruokaa varten pienen satsin vaniljakastiketta ja vähän reilummasti raparperihilloketta (lopusta riittää aamupuuron kaveriksi). Tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa laitoin myös.

Siinä olivat minun ainekseni. Sinä voit kasata oman triflesi oman keittiösi aarteista :)


TRIFLE (suluissa minun käyttämäni ainekset)

kakku-/käärettorttupohjaa/muffissia tms. (raparperikuppikakkuja)
kostutukseen mehua tai likööriä tai niiden seosta (raparperilikööriä + veriappelsiinivissyä)
hilloa tai hilloketta (raparperihilloketta)
vaniljakastiketta (paksuhkoa)
kermavaahtoa
marjoja tai hedelmiä (mansikoita)

Lado aineksia kerroksittain tarjoilukulhoon tai erillisiin tarjoiluastioihin joka ruokailijalle. Kostuta kakkupohjapaloja aina vähän. Anna jälkiruuan maustua ja mehevöityä hetken aikaa kylmässä ennen tarjoilua.

Voit halutessasi kasata jälkiruuan myös sellaiseen kulhoon, johon se mahtuu :) Ei tarvitse sitten täysimahaisena alkaa luutuamaan joka paikkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti