Soul kitchenissä oli tehty houkuttelevan hyvän näköisiä marinoituja rapuja, enkä malttanut pitkään pihistellä kokeiluja omassa keittiössä. Ostin pakastealtaasta tiikerirapuja, sulatin ne, kuorin apulaisen kera, ja laitoin muhimaan niitä varten tehtyyn drinkkiin :)
Tein pienen annoksen, josta riitti leivän kera sopivaksi alkupalaksi kahdelle. Niiiiiiiiiin hyvää!!!
DAQUIRI-RAVUT (alkupalaksi kahdelle)
200 g kuorellisia tiikerikatkarapuja (pakaste)
1/4 dl rommia
n. 1/2 tl tomusokeria
n. 1 rkl limetin mehua
1/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl silputtua korianteria (lehtipersiljaa laitoin minä)
palanen silputtua (jalapeno)chiliä
Sulata ravut paketin ohjeen mukaan. Poista kuori ja suoli. Sekoita marinadin ainekset ja nosta ravut sekaan. Sekoita ja peitä kelmulla. Anna muhia 2-3 tuntia jääkaapissa.
Paista marinoudut ravut joko hyvin kuumalla paistinpannulla tai varrastikkuihin ujutettuna grillissä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.
Paistoaikana teet näppärästi kastikkeen ravuille:
25 g voita
1/4 tl tabascoa
pieni valkosipulinkynsi murskattuna
1/4 limetin mehu
ripaus suolaa
Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää siihen muut ainekset. Kaada seos paistettujen rapujen päälle.
Kiva kun kokeilit ja hyvä että maistui :)
VastaaPoistaNäitä teen toistekin. Loisto-ohje!
Poista