sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäkurpitsaleipäset

Parvekkeen suojissa myhäilevä kesäkurpitsamme pukkaa nuppuja, joten toiveissa olisi saada jossain vaiheessa satoa. Kesäkurpitsa-halloumipihveihin päätyy ihan varmasti joku kurpitsa, ja myös kreikkalainen makkaravuoka voi saada osansa. Uusi kiva idea löytyi Hembakat-lehdestä 2/2011. Nämä kesäkurpitsaleipäset ovat maukas lisä hyvälle keitolle tai salaatille, mutta maistuvat myös ihan sellaisenaan.


KESÄKURPITSALEIPÄSET

25 g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl spelttijauhoja (minä laitoin grahamjauhoja)
2-3 dl vehnäjauhoja (laitoin 2 dl)
1 pieni kesäkurpitsa
oliiviöljyä voiteluun
sormisuolaa pinnalle

Liota hiiva veteen ja lisää joukkoon myös suola. Lisää öljy ja sekoita. Lisää lähes koko jauhomäärä kerrallaan, ja sekoita ja vaivaa hyvin. Nostata taikinaa puolisen tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Jaa taikina 4-6 osaan (minulla oli kuusi palaa) ja kauli niistä ohuet pitkät levyt. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi, esim. juustohöylällä se onnistuu hyvin. Asettele siivuja limittäin taikinalevyjen päälle ja pensselöi viipaleet öljyllä. Ripottele pinnalle hippunen sormisuolaa. Paista leipäsiä noin 15 minuuttia, tai kunnes pinnalle on tullut vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti