perjantai 19. heinäkuuta 2013

Villasukat viltillä eli oululainen blogipiknik

Kun vaatetus on kohdillaan (mm. pipo, hanskat, huivi, tikkitakki ja villasukat mukana), tarkenee Oulussakin istahtaa kesäiltana puistoon piknikille. Toiveikkaimmat meistä luottivat täysillä siihen, että vettä ei sada, ja niin vain kuivina pysyimmekin. Siispä kuivana, kylmänä ja hetkittäin jopa aurinkoisena keskiviikkona vilttien päälle Ainolan puistoon rytkähti joukko oululaisia ruokabloggareita - Aina nälkä, Ghetto gourmet, Kokit ja potit, Makuja kotoa, Pastanjauhantaa, Peruspöperöä ja Kokkeillaan. Mukana piipahti myös muuan blogiton vakkarikävijä.

Viime vuoden sisäkesäpiknikillä huomasimme teemana olevan leivät, vaikkei kukaan mitään ollut asiasta sopinut. Tänä vuonna teemaksi näkyi muodostuvan kansainvälisyys, sillä pääsimme maistelemaan ainakin suomalais- ja italialaishenkistä, meksikovaikutteista, thaityylistä ja puolalaista sapuskaa.

Hannelen tekemät alkupalaleipäset, joiden päällä oli marinoitua munakoisoa, olivat ihania (ja niissä melkein maistoi sen puuttuvan ricottan ja basilikankin!) ja Millan ma haw -alkupalat (possu-pähkinätäyte katkarapukeksin päällä) niin hyviä, että söin sellaisen myös jälkiruuaksi. Hannele oli myös pipertänyt :) Tuloksena oli ihania välivattuja / välivadelmia / vadelmavenepakolaisia - juusto-valkosuklaatäytteisiä vadelmia siis. Alkudrinkeistä vastasi alkuun paikalla ollut "vieraileva tähti" :)

 
Myös Virpin ja Heidin teoksista löytyi alku- ja jälkiruokaa: Virpin sipulipiiraat ja snickerskakku ja Heidin skonssit ja aprikoosi-suklaakeksit maistuivat! Ja Heidi, tuo levite oli hyvää, toisin kuin väitit :)

Ghettolan kaksikko tarjosi empanadoja mainion mausteisen chimichurrin kera, ja räjäyttivät potin mahtavilla itse tehdyillä makkaroillaan. Minun suosikikseni nousi täpärästi makea italialainen makkara, mutta puolalaisessa makkarassa ja chorizossakin olivat kyllä maut oikein kohdallaan.

Se, mistä en saanut napsaistua kuvaa, oli Pastanjauhajien kirsikkakompotti+juusto -yhdistelmä, mutta minulle oikein mieluisat pretzelit (joita olisi kyllä kiva tehdä itsekin, kun vain reseptin saisi - vink, vink!), sain ikuistettua. Lasipurkkiin oli muuten tehty tosi hyvä kerroksittainen dippi nachoja varten. Kuulin, mitä siinä oli, mutta en älynnyt arkistoida kuulemaani.

Minä vein mukanani riisipalleroita (eli italialaisia "arancini di riso"), joiden sisällä oli tällä kertaa tuoreita herneitä sekä mozzarellaa. Lisukkeena oli tomaattikuutoita, jotka oli maustettu valkosipulilla, balsamicolla, hunajalla sekä oliiviöljyllä.

Oli siis kaikenlaista, ja paljon. Ja kun sitä kaikkea maistoi pienen satsin (yhden leipäsen, yhden palleron, yhden kiekkosen, yhden makkaran...), niin huomasi kohta olevansa pienessä ähkyssä. Kiitokset siis teille kaikille täydestä mahasta ja iloisen ihanasta seurasta!!!

6 kommenttia:

  1. Kyllä te pohjoisen ihmiset olette sissejä, mutta mukava seura ja hyvä ruoka tunnetusti lämmittävät.

    Arancinit ovat todella pitkään olleet kokeilulistalla, joten ohjetta tulemaan kiitos ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synnynnäiset sissit,osa porukasta pakosta oppinut :) Arancinien ohje pitäisi olla tuon "riisipalleroita"-linkin takana. Risotto kannattaa maustaa huolella. Tällä kertaa minä hömelö nuukailin siinä.

      Poista
  2. Haha, ehkä mä itse maistoin siitä levitteestä jonkun ylisuolaisen kohdan ;)

    Kiitoksia seurasta, oli mukava piknik ja maha sai yllin kyllin herkkuja! :)

    VastaaPoista
  3. Ei meitä ainakaan yrityksen puutteesta voi syyttää! Mutta ihana piknik oli, taas kerran kiitos <3

    VastaaPoista