Tein keksit niillä aineilla, joita tällä kertaa kaapeista löytyi ja laitan sulkeiden sisään alkuperäisessä ohjeessa mainitut. Kekseistä tuli hyviä, ja niitä voisi syödä myös sellaisenaan ilman täytteitä.
JUUSTO-SEESAMIKEKSIT (20 kpl)
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 tl suolaa
75 g leivontamargariinia (voita)
2,5 dl parmesaanijuustoraastetta (voimakasta juustoraastetta, esim. cheddar)
2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä
1 dl turkkilaista jugurttia
Sekoita jauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste ja seesaminsiemenet, ja sekoita. Lisää lopuksi jugurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta noin 4 cm läpimitaltaan oleva pötkö ja kääräise se kelmuun (leivinpaperiin). Nosta taikina jääkaappiin tunniksi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Nosta taikinarulla jääkaapista ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Nosta siivut leivinpaperin päälle pellille. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä ritilällä, jotta kekseistä tulee rapsakoita.
LOHI-WASABITAHNA
150 g kylmäsavustettua lohta
2 rkl ruohosipulisilppua
2 tl sitruunamehua
1-2 tl wasabitahnaa (laitoin 1,5 tl)
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1,5 rkl majoneesia (ei kevytmajoneesia)
(1/2 tl hunajaa, jos haluat pyöristää makua)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti