maanantai 22. joulukuuta 2014

Pähkinäinen joulukinkun kuorrute


Joulukinkkuun tekisi mieli käydä kiinni hetimiten, kun sen on saanut uunista ulos. Kannattaa kuitenkin malttaa mielensä, odottaa hetki, ja kuorruttaa kinkku. Niin siitä saa viimeistellymmän ja juhlavamman. Me olemme usein sinapoittaneet ja korppujauhottaneet kinkkumme, mutta nyt teki mieli uusia vivahteita.

Kolmikiloinen kinkku paistettiin 125 asteessa ja digitaalisen paistolämpömittarin tavoitelämmöksi asetettiin 80 astetta. Paistoaika taisi olla noin viisi tuntia (en muista ihan tarkkaan, koska odotin vain mittarin piippausta).


PÄHKINÄINEN JOULUKINKUN KUORRUTUS (riittää hyvin noin 3 kg:n kinkulle)

1/2 dl dijonsinappia
3 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
rouhaisu mustapippuria
1 dl pähkinöitä rouhittuna (meillä oli sekoitus hassel-, pekaani- ja maapähkinöitä)
1-2 tl korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja grillivastukset päälle. Sekoita sinappi, hunaja ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.

Poista kypsästä joulukinkusta verkko ja päällä oleva nahka ja rasva. Sivele sinappiseos kinkun päälle (ei alapuolelle) ja ripottele pinnalle pähkinärouhe. Hippunen korppujauhoja viimeistelee pinnan.

Nosta kinkku uuniin ja anna olla sen aikaa, että pähkinät vähän paahtuvat. Ole tarkkana, etteivät ne kärähdä. Noin kymmenessä minuutissa tullee valmista.


Pienen ja maistuvan joulukinkun meille tarjosi Snellman. Kiitämme!

2 kommenttia:

  1. Tämähän sattui, minullakin odottelee paistoaan noin 3-kiloinen kinkku ja ajattelin kuorruttaa sen juurikin pähkinöillä. :) No, tästähän sainkin näppärästi ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pähkinät kinkun päällä toimivat oikein hyvin. Miten sattuikin, että ajatuksemme ovat kulkeneet samoja polkuja :) ?

      Poista