tiistai 4. syyskuuta 2012

Lämmin papusalaatti

Kyllä minä niin mieleni ilahdutin, kun löysin lähikaupasta suomalaisia pensaspapuja. Ne ovat niin meheviä ja maukkaita! Ihan toista kuin kenialaiset serkkunsa, jotka ovat usein vähän puisevia.

PAPUSALAATTI

250 g pensaspapuja
pari siivua pekonia
puolikas paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa ja mustapippuria

salaatinlehtiä
parmesaanilastuja
mantelilastuja

Huuhtele pavut ja trimmaa niiden päät. Puolita pavut. Ryöppää niitä kiehuvassa vedessä pari minuuttia ja kaada vesi pois. Puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat siivuiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Pieni pekonisiivut ja paista niitä hetki pannulla. Lisää öljyä ja sipulit. Paista hetki ja lisää paprikat ja esikeitetyt pavut. Paista sekoitellen jonkin aikaa, mutta älä niin pitkään että paprikat pehmenevät liikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele salaatinlehtiä (meillä oli friseesalaattia ja rucolaa) lautaselle ja nostele päälle papusekoitusta. Koristele parmesaanista veistellyillä (perunankuorimaveitsellä se käy kätevästi) lastuilla ja mantelilastuilla.

5 kommenttia:

  1. Kotimaisia papuja on kyllä aika vaikea onnistua löytämään kaupoista. Ostin vastikään pussin, jossa oli kolmea eri väriä, mutta kypsennyksen jälkeen ne olivat kaikki maastovihreitä, vaikken varmana kyllä ylikeittänyt niitä :)

    VastaaPoista
  2. Olisit pannut maastopuvun päälle ja syönyt maastopavut :D Täydellinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana salaatti. Kaikkia raaka-aineitakin taitaa löytyä helposti, pitää joku päivä tehdä.

    Campa, se on harmi kun ne tummat pavut menettää aina värin keittäessä.

    VastaaPoista
  4. Täällä Riihimäellä oli kanssa vielä muutama vuosi sitten tosi vaikea löytää kotimaisia papuja kesäisin, mutta nyt niitä on saanut jostain syystä oikein hyvin. On ne vaan kauniita ja herkullisia nuo pensaspavut.

    VastaaPoista
  5. Ankerias: Pitäisikö alkaa miettimään asuinpaikkaansa sen mukaan, miten siellä on tarjolla kotimaisia papuja ja muutamia muita herkkuja :) ?

    VastaaPoista