Aika usein tulee tehtyä broiskua jotenkin itämaisittain, esimerkiksi tämäntyyppistä herkkua. Välillä kannattaa vaihtaa suuntimaa ja valikoida broileriin vaikkapa meksikolaishenkisiä mausteita.
MEKSIKON BROILERIA
3 kpl broilerin koipireisiä
Marinadi:
puolikas sipuli
1 dl soijaa
1 dl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl worchestershirekastiketta
2 reilua ruokalusikallista hunajaa
2 rkl juustokuminaa
2 rkl paprikajauhetta
hiukan savupaprikajauhetta
pari timjaminoksaa silputtuna
muutama oreganon oksa silputtuna
1/2 limen mehu
tuoretta chiliä oman maun mukaan (minä laitoin kaksi keskivahvaa)
mustapippurirouhetta
Tee broilerinkoipiin muutama viilto, jotta marinadi pääsee antamaan makua syvemmälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada uunivuokaan broiskujen päälle. Anna muhia huoneenlämmössä puolisen tuntia (mikäpä ettei pitempäänkin jääkaapissa) ja lykkää uuniin. Laita samalla uuni päälle 175 asteeseen ja paista ainakin puolitoista tuntia. Paistoaika riippuu vähän broilereiden koosta. Minä laitoin tunnin ja vartin jälkeen vuokaan perunalohkoja, ja kun ne olivat kolmen vartin kuluttua kypsät, otettiin koko komeus pois uunista. Broilerit olivat siis olleet silloin uunissa pari tuntia.
Lisuke oli ihanaa!
GUACAMOLE
1 avokado
1 tomaatti
1/4 sipulia
1 valkosipulinkynsi
korianteria
1/2 tl juustokuminaa
ripaus suolaa
1/2 limen mehu
Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori avokado ja kuutioi se. Laita kuutiot kulhoon ja tiristä päälle puolikkaan limen mehu. Kuutioi tomaatti, silppua sipuli ja valkosipulinkynsi, ja lisää ne avokadokuutioiden joukkoon. Mausta korianterilla ja juustokuminalla (ja tuoreella chilillä, jos haluat), sekä ripauksella suolaa. Sekoita ja anna ässettyä hetki ennen ruokailua.
- - -
Tästä ruuasta kysyttiin, että "onko sitä mahollista saaha toistekkin?" Eli hyvää oli. Ja saa toistekin.
Lisukkeeksi sopii tietysti myös riisi, mutta kun minä esitin kysymyksen, että riisiä vai pottuja, niin vastaus oli "Mitä luulet, että tuohon vastaisi ruskean kastikkeen mies?" Kirjan lukeneet tietävät, että kyllä pitää perunaa olla :)
...ja sitäpaitsi...perunahan sopii kaiken kanssa!
VastaaPoistaHyvät broiskut!
Guacamole on niin ihanaa, että voisin syödä sitä joka päivä! Viikonloppunakin tuli molempina päivinä syötyä ja silti tekis mieli edelleen :)
VastaaPoistaSiis perut pääsi lautaselle ;-)
VastaaPoistaTuossa guacamolessa on huomattavasti Pirkan versiota enemmän aitoa tavaraa! Nam, mikä annos!
Nanna: Suomalaiselle pottu on aina hyvä.
VastaaPoistaOon Heidi kanssasi samaa mieltä: guacamole voisi syödä joka päivä. Tai ainakin avokadoa, se on ihanaa!
Jonna: Joo, vähän enemmän oli kuin pirkkalaisessa :) Meniköhän jo ihan överiksi moinen määrä, että ihan joka haarukalliselle riitti avokadopaloja??