torstai 6. syyskuuta 2012

Aprikoosi-hunajamelonihillo

Vein ystäville uuden kodin kellaria varten hillonsiemenen, eli purkillisen aprikoosi-hunajamelonihilloa. Jospa siellä alkaisi hillo poikimaan ja hillopurkit lisimään :) (tontilla kun kasvaa kaikenlaista kivaa). Toisen täyden purkin saivat toiset ystävät, ylläriksi auton mukitelineeseen. Sen ei soisi poikivan, ainakaan samoilla mestoilla. Meille kotiin jäi puolikas purkillinen, joka ei taida pitkään hapata purkissansa, sen verran maukasta se on. Tein puolikkaan satsin "Ilahduta kotitekoisilla herkuilla" -kirjan ohjeesta, mutta kirjaan tähän suuremman määrän.

APRIKOOSI-HUNAJAMELONIHILLO (4 lasipurkillista á 2,5 dl)

700 g tuoreita aprikooseja (kivettöminä)
300 g hunajamelonia (hedelmälihaa)
500 g hillosokeria
1 sitruunan mehu
2 cl Cointreau-likööriä

Pese aprikoosit ja poista siemenet. Punnitse 700 g aprikooseja ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Poista hunajamelonista kuoret ja siemenosasto, ja paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäpalat, hillosokeri, sitruunamehu ja likööri (lapsiystävällinen versio kuumentaa liköörinkin) kattilassa ja kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua poreillen noin 3 minuuttia (minulla taisi kiehua viitisen minuuttia). Täytä puhtaat, kuumennetut lasipurkit hillolla ihan piripintaan ja sulje purkit heti.

- - -

Taas on päästy mitalikahvia keittämään! Hienot suomalaisurheilijamme paralympialaisissa ovat haalineet mitaleita, ja jos olen laskuissa pysynyt, niin niitä on jo viisi. Onnia monta tonnia!!!

7 kommenttia:

 1. Voi ompa kyllä maukkaan näköinen ja kuuloinen hillocombo!

  VastaaPoista
 2. Ja helppotekoinen! Minä en ole enää löytänyt kirsikoita kaupasta, enkä ole päässyt kokeilemaan sun kirsikkahilloreseptiä :(

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen hillo! Meidänkin autossa on mukiteline;)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen ja hyvä! Pidetäänpä mielessä tuo mukiteline :))

  VastaaPoista
 5. Me korkattiin hillopurkki viime lauantaina ko vietettiin Lancasteriin lähtijän läksijäisiä ja nautiskeltiin sitä juustojen kera. Toimi!! Että kiitos vaan! Kellarissa on mehupulloja jo :D

  VastaaPoista
 6. Hyvvää oli! Minkähänlaisia jameja sieltä Londonista löytyy...? Terkkuja Dolphinholmesta! Pubissa on tänään grillibileet, jei!

  VastaaPoista
 7. Kellarinainen ja dolphinholmilainen: Kiva kun maistui! Pitää muistaa syynätä londonin hillohyllyt ja muu ruokatarjonta, jos sinne asti pääästään. Grillibileet pubissa kuulostaa hauskalta :)

  VastaaPoista