perjantai 14. syyskuuta 2012

Peruna-suppilovahveromunakas

Minulla jäi suppilovahverokastikkeen teosta vielä toinen puolikas litra sieniä jääkaappiin. Nappasin postaukseni kommenttilootasta Luimupupun ehdotuslistalta idean loppujen sienien käyttöön, ja tein peruna-sienimunakasta. Tuli tosi hyvää!

PERUNA-SUPPILOVAHVEROMUNAKAS

n. 1/2 litraa suppilovahveroita (tai muita sieniä)
n. 50 g pekonia silputtuna (saat kasvisruuan, kun et käytä pekonia)
2 isoa raakaa perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
6 munaa
suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa
öljyä / voita

Putsaa sienet ja kuumenna ne paistinpannulla ilman rasvaa, jotta neste irtoaa. Kun sienet ovat kuivahtaneet, lisää pannulle pekonisuikaleet (ja tarvittaessa pieni liraus rasvaa) ja paista kunnes pekonit ovat saaneet vähän väriä. Poista sieni-pekonisilppu pannulta. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi, hiukan alle sentin kuutioiksi (voit myös käyttää edellispäivän keitettyjen pottujen jämät). Lisää pannulle öljyä/voita ja perunakuutiot. Paista perunoita ensin aika kuumalla, sitten miedommalla lämmöllä. Lisää jossain vaiheessa suolaa, jotta perunat maustuvat kunnolla. Kun perunat alkavat olla melkein kypsiä, lisää pannulle silputtu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi, ja jatka paistamista. Maista myös pottujen suolaisuus tässä vaiheessa ja lisää vähän suolaa, jos mielesi niin halajaa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki haarukalla. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria, sekä yrttisilppua (tai hiukan kuivattuja yrttejä). Lisää pekoni-sieniseos pannulle ja pyöräytä sekaisin perunoiden ja sipuleiden kanssa. Kaada munat pannulle ja vähennä lieden lämpö lähelle nollaa. Sekoita munakasmassaa hiukan, laita kansi päälle, ja anna munakkaan kypsyä hitaasti kannen alla hautuen.

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta. Listalle meni. (to do)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa listata (ja tehdäkin), oli niin hyvää! Mulla on täällä kuivattujakin suppiksia siltä varalta, että keskellä talvea alkaa tehdä tätä mieli.

    VastaaPoista
  3. Minun pitäisi kuivata nyt myös suppiksia, että pääsee kanssa talvella tekemään tällaisia munakkaita ja muita herrkkuja. Taidankin kohta pyyhältää kohti toria katsomaan löytyykö kuivattavaa.

    VastaaPoista
  4. Minä ostin kauppahallista kuivattuja suppiksia. En ole itse koskaan kuivannut sieniä, tai mitään muutakaan (jos ei lasketa leipää tai juustoa joiden pussit ovat jääneet raolleen...).

    VastaaPoista